Тактика убила бокс какав волимо

Агенције
Тактика убила бокс какав волимо

РИЈАД - Британац Ентони Џошуа успио је да врати појасеве у верзијама WБА, WБО, ИБФ и ИБО, пошто је послије 12 рунди био бољи од Ендија Руиза.

Спектакл у Ријаду био је све само не онакав какав је очекивало 15.000 гледалаца и ко зна колико милиона њих испред ТВ екрана.

Чини се да је златно вријеме бокса дефинитивно одавно иза нас.

Британац јесте заслужено славио, користио је предност у висини, дужини руку и покретљивости и предњим директом држао Руиза на одстојању.

Ипак, Американац мексичког поријекла који је у меч за одбрану појасева ушао исувише дебео заслужио је аплауз за упорност.

Колико год је могао наштетио је Џошуи, али то на крају није било довољно.

Примјетно је било да Британац има огроман респект према човјеку који му је преотео титуле у јуну, па није желио да се упушта у тучу и ризикује да Руиз понови нешто слично.

Шаховском тактиком стигао је до тријумфа и 55 милиона долара, док је према посљедњим информацијама Руиз зарадио “само” 13. Џошуа не види ништа спорно у томе што је остао дужан публици јер је до мечева са Руизом словио за некога ко превише не мари за тактику.

- Хтио сам да покажем слатку науку овог прелијепог спорта. Битно је ударати, а не бити ударен. Знате како се каже, остани гладан, остани понизан. Био сам гладан и понизан у поразу, а остаћу такав и у побједи. Главна ствар у каријери је искуство. Прихватио сам свој пораз и вратио се. Свако то може. Да ли још желите да се повучем и одустанем - упитао је Џошуа, којем су прогнозирали крај каријере у случају да је изгубио овај меч.

Његов ривал признао је да није био у топ форми.

Можда и због чињенице да је озбиљан новац зарадио тек у јуну када је рекао чувену реченицу “Мама, више нећемо бити гладни”.

- Ово је била његова ноћ. Нисам се припремио како сам требао. Набацио сам превише масе и он ме је у потпуности надбоксао. Али, ако договоримо трећу борбу, вјерујте да ћу доћи у најбољој могућој форми и да ћу бити најбољи што сам био у каријери - рекао је Руиз који је затражио трећи меч, али је у овом тренутку тешко рећи да ли ће до њега доћи.

Из WБО су већ саопштили да у року од 180 дана Џошуа мора за тај појас да се бори са Олександром Усиком, док сљедећи обавезни изазивач у ИБФ је Кубрат Пулев, па је тешко причати о реваншу или суперборби ва WБЦ шампионом Дионтеом Вајлдером или Тајсоном Фјуријем. 

 

55
милиона долара зарадо Британац, док је Руизу припало 13

23.
побједа Џошуе у каријери

2
пораз претрпио Руиз

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана