Свјетско првенство у атлетици одгођено до 2021. године

Срна
Свјетско првенство у атлетици одгођено до 2021. године

МОНАКО - Свјетско првенство у атлетици у дворани, које је требало да буде одржано у марту у кинеском граду Нанђинг, одгођено је до сљедеће године због страха усљед ширења новог коронавируса у Кини, саопштила је Међународна асоцијација атлетских федерација /ИААФ/.

Асоцијација је пратила ситуацију пред Свјетско првенство, које је требало да се одржи од 13. до 15. марта и да је одлучила да из предострожности одгоди такмичење до 2021. године.


У саопштењу се наводи да медицински тим Асоцијације, који је у контакту са Свјетском здравственом организацијом /СЗО/, сматра да је ширење коронавируса и даље на забрињавајућем нивоу и да не би требало одржавати било какве догађаје који се могу одгодити.

Из Асоцијације истичу да је разматрано премјештање такмичења у другу земљу, али да је донесена одлука о одгађању због ширења вируса изван Кине, што би могло да проузрокује ново одгађање.

У саопштењу се додаје да Асоцијација сарађује са комисијом за организовање Свјетског првенства у Нанђингу како би одредили нови датум његовог одржавања 2021. године.

Азијска атлетска асоцијација /ААА/ отказала је првенство у дворани које је требало да се одржи 12. и 13. фебруара у кинеском граду Хангџоу, који се налази на 600 километара од града Вухан у којем се вирус први пут појавио крајем прошле године.

До сада је потврђено укупно 6.065 случајева заражености коронавирусом, а само 70 је забиљежено изван Кине.

Усљед заражености до сада је у Кини преминуло укупно 132 људи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана