Свађа Американаца због Јокића

Г.С.
Свађа Американаца због Јокића

Новинар ЕСПН-а Брајан Виндхорст мишљења је да српски центар Никола Јокић неће поново бити МВП у НБА лиги чак и ако надмаши учинак из претходне две сезоне.

Тим Мекмахон, Ом Јангмисук и Брајан Виндхорст, новинари ЕСПН-а, говорили су о Николи Јокићу у подкасту “Хооп цоллецтиве”. 

Тема су били Денвер Нагетси, који су прошле године испали у првој рунди НБА плеј-офа, а сада су појачани Џамалом Марејем и Мајклом Портером Џуниором, који се враћају из повреда.

Ом Јангмисук је начео тему о МВП триц за наредну годину. Он је навео да би Јокић могао да буде поново МВП, ако задржи бројке, а Денвер побиједи 55+ утакмица, преноси Спортал.

– Мислим да ће без проблема победити на 50 и више утакмица. Такође, мислим да Јокићеви бројеви могу само да расту, уз Мареја и Портера. У историји је било само неколико кошаркаша који су три године заредом освајали МВП награду, Лери Бирд, Вилт Чемберлен – рекао је он. 

Онда се убацио Виндхорст. 

 – Тешко је… Љествица за три МВП-а заредом је постављена високо. Видјели смо то код других кошаркаша попут Леброна, каже Виндхорст, а Ом додаје:

– Да, али ако побиједе на 55 утакмица, што би било за седам више у односу на претходну сезону… И још ако му бројеви буду бољи.

Али, Виндхорст је био јасан. 

 – Чак и буде имао исте бројеве и Денвер побиједи на више утакмица, неће освојити (нову МВП награду). 

Укључио се Мекмахон. 

 – Не можеш говорити о Јокићу о МВП-у тако што покрећеш кампању против њега. Погледај, сада ће да почне да вријеђа, поцрвениће… сваки пут када споменеш Јокића као МВП-а он ће се узнемирити… Мислио сам да сам те упозорио. Видиш колико је поцрвенио – каже Мекхамон. 

Виндхорст му је рекао:

– Пре двије године сам гласао за Јокића за МВП-а, прошле сам за Ембида. Је л’ то увреда? Не видим никакав проблем.

Мекхамон му је само додао:

– Ти си онај који има проблем.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана