"Швабе" са Борјаном желе у Бундеслигу

Agencije
"Швабе" са Борјаном желе у Бундеслигу

БЕОГРАД - Голман Црвене звезде Милан Борјан најбољи је појединац екипе током посљедње двије године па је самим тим и најтраженији појединац.

За његове услуге од раније је заинтересован Ал Ахли мада то није понуда која би задовољила репрезентативца Канаде јер је квалитет лиге доста низак, те он не би напуштао Србију поготово због одласка у Саудијску Арабију. Сада се у борбу за његов потпис укључио један озбиљан клуб. Управа Штутгарта послала је понуду Звезди јер креће у формирање тима за идућу сезону. "Швабе" су тренутно на трећем мјесту популарне Цвајте и имају велику жељу да се врате елитни ранг из којег су испали прошле сезоне, а већ сада размишљају о појачањима јер генерални спонзор Мерцедес не жали паре да петоструког шампиона врати у врх њемачког фудбала. Наводно, Штутгарт је понудио мало више од два милиона евра за обештећење као и сарадњу на двије и по плус још једну годину. Уз то су планирани бонуси као и већа плата у случају повратка у Бундеслигу. Тренер Пелегрино Матарацо тренутно на располагању има три чувара мреже Швајцарца Грегора Кобела, Нијемце Фабијана Бредлова и Јенса Грала. Борјан је стигао на "Маракану" током 2017. године гдје је постао љубимац навијача и уговор има до јуна 2022. док је крајњи рок за реализацију овог трансфера 31. јануар. Уколико би трансфер био реализован ове зиме нови тренер Дејан Станковић морао би да тражи новог капитена, јер је Борјан наслиједио траку од Марка Марина који је почетком јануара отишао у Ал Ахли који је такође заинтересован за Борјана. Звезда је тренутно на припремама на Пафосу, а поред Борјана у екипи су још искусни Зоран Поповић као и млади Никола Васиљевић и Александар Станковић.

Док се поред Борјана прича о одласцима осталих играча првенствено штопера Милоша Дегенека и Срђана Бабића, стигла је вијест да је Секу Саного (30) нови члан екипе те се чека званична потврда. Некадашњи репрезентативац Обале Слоноваче који игра на позицији задњег везног стиже из Саудијске Арабије, односно Ал Итихада гдје је свлачионицу дијелио са српским репрезентативцем Александром Пријовићем. Звезда ће овог фудбалера издвојити 650.000 евра за плату, док ће остатак до укупног износа од 2,5 милиона плаћати клуб из Саудијске Арабије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана