Сутра почиње „најчуднији” ЕУРО у историји

Танјуг
Сутра почиње „најчуднији” ЕУРО у историји

БЕОГРАД - Дуго чекани шампионат Европе у фудбалу, без дилеме „најчуднији” у историји, почиње сутра у Риму утакмицом између Италије и Турске.

Борба за титулу шампиона Европе одложена је за годину дана због пандемије корона вируса, а сада ће се играти у тзв. контролисаним условима, са дјелимично попуњеним трибинама, у укупно 11 градова.

Сем у Риму, шампионат ће се играти у Амстердаму, Глазгову, Лондону, Букурешту, Бакуу, Будимпешти, Глазгову, Минхену, Санкт Петербургу и Севиљи, с тим да ће се завршница, два полуфинала и финале, 11. јула, одиграти на лондонском Вемблију.

У групи А су Италија, Турска, Швајцарска и Велс, у групи Б Финска, Белгија, Данска и Русија, у групи Ц Холандија, Аустрија, Северна Македонија и Украјина, у Д групи Хрватска, Шкотска, Енглеска и Чешла, у Е групи Шведска, Шпанија, Пољска и Словачка и у групи Ф Португалија, Мађарска, Немачка и Француска.

Титулу брани Португалија, која је прије четири године у финалу савладала Француску, у међувремену освојила Лигу нација и предвођена Кристијаном Роналдом свакако је један од фаворита.

Букмејкери процењуј да је фаворит број 1 свјетски шампион Француска, која овај пут има и Карима Бензему, потом слиједе Енглези, добрим дијелом због чињенице да су домаћини у завршници, традиционално Њемци и Италијани, наравно Белгијанци и из другог плана свјетски вицешампиони Хрвати.

Србија ни овај пут неће учествовати, након пораза у баражу против Шкотске, чиме је настављен лош низ дуг двије деценије, пошто је српски тим посљедњи пут наступио на ЕУРО 2000, тада под именом Југославија.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана