Суперлига није пропала: Такмичење са новим концептом?

Танјуг
Foto: Илустрација

БЕРЛИН - Организатори фудбалске Суперлиге, чији је концепт пропао под притиском јавности овог пролећа, још увек нису одустали од жеље за покретањем тог такмичења.

Агенција ДПА имала је увид у документ који критикује тренутни облик Лиге шампиона под покровитељством Европске фудбалске уније (УЕФА). Њемачки лист Франкфуртер Алемајне Цајтунг пише о промјенама у концепту такмичења Суперлиге, као алтернативи УЕФА Лиги шампиона са 20 најбољих клубова и могућем другом такмичењу са додатних 20 клубова, од којих би сви наставили да играју у својим државним првенствима.

Заговорници Суперлиге увјерени су да у Лиги шампиона нема довољно квалитетних утакмица, да најбољи играчи не играју међусобно довољно често и да су најјаче утакмице по распореду прекасно у сезони.

Европски суд правде следеће године одлучиће може ли УЕФА бити једина која има монопол на европска клупска такмчења. У неколико претходних случајева суд је пресудио у корист различитих такмичења посебно у кошарци, пише ДПА. Изворни план Суперлиге са клубовима у затвореном клупском такмчењу пропао је у априлу након протеста навијача, лигашких такмчења, савеза и бројних влада широм Европе. Као оснивачи и заговорници Суперлиге остали су сада само Реал Мадрид, Барселона и Јувентус.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана