Шумахер на лијечењу матичним ћелијама у Паризу

Агенције
Шумахер на лијечењу матичним ћелијама у Паризу

Париз - Бивши вишеструки шампион “формуле 1” Михаел Шумахер примљен је у болницу у Паризу на тајно лијечење.

Шумахер је стигао на одјељење за кардиологију у болницу “Жорж Помпиду” у пратњи десетак људи, а разлог је трансфузија матичних ћелија. Лијечење би требало да протекне у строгој тајности, као што је и све у вези са Шумахером откако је доживио несрећу у француским Алпима крајем децембра 2013. године, када је пао у кому послије тешких повреда главе и мозга, након што је ударио у камен.

Шумахер је у болницу стигао у возилу хитне помоћи жуто-плаве боје, женевских регистарских ознака, уз пратњу љекара и њихових асистената. Присутан је био и професор Жерард Саилан, врхунски стручњак у ортопедској и трауматолошкој хирургији, који је иначе Шумахеров лични пријатељ.

Док су довозили Шумахера, тијело му је било потпуно покривено плавим платном, укључујући и лице, ради заштите приватности.

Захват би требало да уради познати кардиолог Филип Менаш, који је члан одбора Института за мозак и кичмену мождину и један од пионира у лијечењу терапијама матичних ћелија.

Лијечење је требало да почне јуче и већ данас би Шумахер требало да напусти болницу. Шумахер је најмање два пута био у Паризу током прољећа. Овај захват требало је да буде обављен још у јулу, али је одгођен због неочекиваног здравственог проблема.

Мистерија у вези са Шумахеровим здрављем и даље је присутна откако је доживио несрећу 29. децембра 2013. године. Сваки његов долазак чува се, као да је шеф државе, у тајности. Некада буде довезен хеликоптером, под лажним именом и уз поуздан медицински тим, који никада ништа не открива јавности.

Шумахер је несрећу доживио након што је ударио главом о стијену. Довезен је у болницу у Греноблу са тешким повредама главе.

Одмах је оперисан, али је његово стање остало критично. Након двије операције и четири седмице вјештачке коме и неколико мјесеци на интензивној њези, болницу у Греноблу напустио је јуна 2014. године, а затим је пребачен у болницу у Лозани, послије чега је пребачен на кућно лијечење у мјесту Гланд на обали Женевског језера.

Његова раскошна вила претворена је у високотехнолошки центар за лијечење најсавременијим третманима.Шумахер је најуспјешнији шампион “формуле 1” и рекордер са седам титула. Иза њега су Хуан Мануел Фанђо са пет и актуелни шампион Луис Хамилтон.

 

Без информација

Скоро шест година од његове несреће готово ништа се не зна о његовом стварном здравственом стању, осим повремених изјава његових блиских пријатеља који га посјећују, попут некадашњег директора Ферарија Жана Тода.

За то је најзаслужнија његова супруга Корина, која све информације држи далеко од очију јавности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана