Српски такмичари у Пекингу биће Невена Игњатовић и Марко Вукичевић

Srna
Foto: tviter

БЕОГРАД- Такмичари у алпском скијању Невена Игњатовић и Марко Вукићевић представљаће Србију на Зимским олимпијским играма /ЗОИ/ у Пекингу, саопштено је из Олимпијског комитета Србије.


Игњатовићева, којој ће ово бити четврте ЗОИ на којима ће наступати, представљаће Србију у укупно три дисциплине, и то спуст, супервелеслалом и алпска комбинација.

Она је претходно наступала на Играма у Ванкуверу 2010, Сочију 2014. и Пјонгчангу 2018. године, гдје је и остварила свој најбољи пласман, освојивши 14. мјесто у алпској комбинацији.

Вукићевић је најбољи српски алпски скијаш и у Пекингу ће наступати у двије дисциплине - у супервелеслалому и у спусту.

Он је Србију представљао и 2014. године у Сочију, а четири године касније и у Јужној Кореји.

Шеф Мисије Олимпијског комитета Србије за ЗОИ у Пекингу Наташа Јанковић рекла је да се кроз свакодневну комуникацију са Организационим комитетом Игара настоји да српски спортисти сигурно и безбједно наступе у Пекингу.

"До почетка ЗОИ у Пекингу остало је још нешто више од две недеље. Све припреме су практично завршене и сада нам предстоји да, у сарадњи са надлежним здравственим институцијама, спроведемо финална тестирања спортиста на ковид 19, како бисмо несметано могли већ за недељу дана да кренемо у Кину", рекла је Јанковићева.

Српски спортисти путују у Пекинг 27. јануара, након чега улазе у затворени систем Олимпијских игара у оквиру којег ће функционисати ради заштите од вируса корона.

"Они ће имати довољно времена за аклиматизацију на велику разлику у временској зони и спремно ће дочекати своја прва такмичења у Пекингу", рекла је Јанковићева.

Српски спортисти ће наступити од 6. до 17. фебруара.

Зимске олимпијске игре у Пекингу почеће 4. фебруара свечаном церемонијом која ће бити одржана на чувеном стадиону "Птичије гнијездо", који је коришћен и за церемонију отварања Љетњих олимпијских игара 2008. године.

Такмичења ће се одржавати до 20. фебруара.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана