Српски нападач помогао Реалу да дође до славља: Јовић видио свјетло на крају тунела

Г.С.
Српски нападач помогао Реалу да дође до славља: Јовић видио свјетло на крају тунела

СЕВИЉА - Лука Јовић је као стартер помогао Реалу да прескочи тешко гостовање код Бетиса (3:2) и наговијестио да би се у сезони пред нама, ипак, могао изборити за своје мјесто под сунцем.

Тренер “краљева” Зинедин Зидан вјеровао је Србину, уврстио га је у почетну поставу, а Бијељинац му се одужио солидном партијом коју је крунисао тако што је изнудио црвени картон Емерсона. Са играчем више на терену Мадриђани су стигли до првенца.

Зизу је и у увертири утакмице најавио да би могао направити измјене у формацији и прилагодити је двојици нападача. Обећање је испунио, везни ред тако је дјеловао у ромбу, а испред су били Јовић и Карим Бензема.

Бијељинац је тако коначно добио шансу да покаже колико може, након силних невоља које га прате од када је ставио параф на уговор са најтрофејнијим клубом планете.

Можда баш због тога, Јовић је некако био у сјенци. Па ипак, заслужан је за један од кључних потеза на утакмици. Наставио је контранапад који су покренули Иско и Бензема. Српски ас је скоро од центра трчао до казненог простора, а десни бек Бетиса га је на самој ивици оборио са леђа. Било је то довољно за искључење, након што је ВАР потврдио да није било офсајда.

Овакав развој ситуације је омогућио Реалу бројчану надмоћ па је без Луке на терену, јер је у 72. минуту изашао из игре, успио да стигне до славља. Стријелац одлучујућег гола био је Серхио Рамос, који је погодио са пенала у 82. минуту.

Зидан је након утакмице похвалио карактер свог тима, који се није предао ни у тренуцима када је ривал водио са 2:1. А посебно се осврнуо на чињеницу да је промијенио стратегију и од старта сусрета заиграо са два класична шпица.

- Тражио сам другачију тактику за игру на противничкој половини. Ми можемо да играмо на много различитих начина. Један од њих је и формација са два нападача - почео је образлагање трофејни тренер.

Оно што свакако може да охрабрује је чињеница да је Зизу након виђеног у Севиљи најавио да ће српски и француски нападач добијати више шанси да играју заједно.

- Јовић и Бензема могу да играју заједно. Имаћемо много утакмица и у неким ће сигурно играти обојица. Никад нисам ни рекао да Лука не може да се уклопи са Каримом. Сваки меч је другачији и морамо да мислимо о томе - јасан је Француз.

На ову констатацију се надовезало и питање о прелазном року, односно о томе да ли би Јовић могао да оде из клуба. Одговор који је услиједио пријаће српском репрезентативцу.

- Задовољан сам тимом који имам. Знамо ко смо и шта смо, ту смо да направимо што бољу сезону - закључио је Зидан.

И док су гости имали разлога за задовољство, више због резултата, а мање због игре, домаћи су туговали. Тренер Бетиса Мануел Пелегрини индиректно је “пецнуо” Реал због суђења, с обзиром на то да је у финишу имао играча више те зарадио пенал.

- Пенал, црвени картон, ВАР и Реал Мадрид... све заједно је превише. Играти против свега тога у исто вријеме је тешко. Не кажем ништа против суђења, судије су ту да пресуђују. ВАР је рекао шта је имао, а ја иначе јесам за ВАР. Ипак, сјећам се и како је било када је било 11 на 11 - нагласио је Пелегрини.

Резултати трећег кола Ла лиге:  Алавес - Хетафе 0:0, Валенсија - Уеска 1:1 (Вас 38 - Сиовас 63), Елче - Реал Сосиједад 0:3 (Порту 55, Јанузај 77. пенал, Лопез 90+4), Бетис - Реал Мадрид 2:3 (Манди 35, Карваљо 37 - Валверде 14, Емерсон 48 аутогол, Рамос 82. пенал), Осасуна - Леванте ?:?, Еибар - Атлетик Билбао ?:?, играно јуче: Атлетико Мадрид - Гранада, Кадиз - Севиља, Ваљадолид - Селта, Барселона - Виљареал.

Пласман: 1. Гранада 6 бодова (меч мање), 2. Бетис 6, 3. Реал Сосиједад 5, 4. Валенсија 4, 5. Реал Мадрид 4 (меч мање)...

Први старт Рачића

Валенсија је једва извукла бод против повратника у Ла лигу Уеском (1:1), у мечу који ће једино по добром памтити Урош Рачић јер је уписао свој први лигашки старт у дресу “шишмиша”. 

Српски везиста је током претходне седмице договорио нови уговор са Валенсијом до јуна 2024. године, након чега је одиграо нешто више од 90 минута, пошто је замијењен на самом крају судијске надокнаде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана