Србија вечерас игра против Шпаније у четвртфиналу шампионата Старог континента

Agencije
Србија вечерас игра против Шпаније у четвртфиналу шампионата Старог континента

БУДИМПЕШТА - Ватерполисти Србије беспријекорно су одрадили групну фазу такмичења на Европском првенству, па су имали три дана одмора пред четвртфинални меч са Шпанијом, који је на распореду вечерас од 17.30 часова.

 

 

“Делфини” немају право на кикс јер их случајни пораз оставља без борбе за медаљу, а управо ова два ривала су играла за злато током љета 2018. године, када су Срби славили у Барселони, па је ово на неки начин финале прије финала. Шпанци су славили у осмини финала против Њемачке са 12:6, а тај меч појединим екипама некада је знао да буде од користи, мада су неке то схватале као додатни умор.

- Шпанија је снажан ривал, који је добро уигран и физички моћан. Пероне командује игром, Пинедо одлично брани, Гранадос и Мунариз су квалитетни шутери, па знамо на кога да обратимо пажњу. Не очекујем пуно голова и биће као у финалу прошлог Евра у Барселони. Треба да наметнемо наш ритам, односно да не уђемо у њихов. У сваком случају, биће ово дерби четвртфинала, одлучиће гол, два, а и они знају против кога играју - казао је члан српског тима Душан Мандић.

Један од прекаљених чланова српског тима Душко Пијетловић годинама води битке са шпанским центрима, тако да их веома добро познаје.

- Шпанци махом играју у једном клубу, што им много олакшава посао јер се међусобно добро познају. Одлично су уиграни, али ни ми нисмо за бацање јер имамо квалитет, мада очекујем веома тешку утакмицу. Током припрема за ово првенство играли смо контролни меч, мада он ништа не значи јер се тада увек тактизира. То није била наша игра и сада је време да одиграмо најбоље што можемо - казао је Пијетловић.

Мишљење са њим подијелио је и саиграч Никола Јакшић, који је истакао да “делфини” морају бити на високом нивоу.

- Увек кажем да све зависи од нас. Шпанци су добри и очекујем тешку утакмицу, мада је веома битно како ћемо кренути да играмо у одбрани. Ако буде како треба, онда можемо да се надамо успеху. Мислим да смо најбоља екипа, стојим иза тога и зато кажем да све зависи од нас. Подижемо форму и то је најважније - изјавио је Јакшић.

Ватерполисткиње 12.

Женска ватерполо репрезентација Србије освојила је 12. мјесто на Европском првенству у Будимпешти, пошто је у утакмици за пласман изгубила од Њемачке са 15:13, послије петераца. У регуларном дијелу било је 11:11 (4:2, 1:2, 2:6, 4:1). Изабранице Драгане Ивковић уписале су шести пораз на турниру, након што су претходно изгубиле од Грчке, Русије, Хрватске, Словачке и Мађарске. Три гола постигла је Ана Милићевић, док се Нада Мандић два пута уписала у стријелце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана