Србија испала са Европског првенства послије петераца

Д,Р,
Србија испала са Европског првенства послије петераца

Будимпешта - Ватерполисти Србије неће одбранити круну европског првака, јер су у четвртфиналу поражени од Шпаније, послије петераца са 9:10 (6:6).

Била је то пресликана утакмица као финале у Барселони прије двије године истих репрезентација, само што су тада “делфини” имали више среће и стигли до четврте круне у низу.

Овај пут фортуна се осмијехнула Шпанцима, који су били сигурни у пенал лутрији. Голман Србије Бранислав Митровић успио је да им одбрани један шут, док је са друге стране Андрија Прлаиновић погодио пречку, а најбољем играчу утакмице Душану Мандићу петерац је скинуо Данијел Лопез Пинеда. Шпанци су и у регуларном дијелу меча углавном имали вођство, иако је Србија пропустила посљедњи напад за побједу, када су судије досудиле фаул у нападу Душку Пијетловићу.

“Делфини” су сјајно отворили утакмицу, Мандић је два пута савладао Пинеда, док је одбрана одолијевала све до самог финиша четвртине. Добро је почео и други дио игре, јер је погодио Сава Ранђеловић, али је онда услиједио велики пад. Шпанци су убрзали игру у нападу и лакоћом проналазили пут до мреже Бранислава Митровића, док српски ватерполисти нису успијевали да постигну гол, чак ни у ситуацији када су имали два играча више. Другу четвртину Шпанци су добили са 4:1, али се Србија није предавала. Никола Јакшић је смањио на 4:5 на отварању другог полувремена, Шпанци су поново побјегли на два разлике, Милош Ћук је смањио, а Мандић изједначио. Упркос свему “делфини” овај пут нису успјели па ће сигурно добар дио године, практично до почетка Олимпијских игара у Токију у подсвијести имати овај пораз. Много пута до сада поновили су да је Токио крајњи циљ златне генерације српског ватерпола па нема сумње да ће још једном смоћи снаге, извући лекцију из овог пораза и на Далеки исток отпутовати гладни још једног злата. За медаље се неће борити ни актуелни свјетски шампиони Италијани, који су морали да честитају Црногорцима (10:8), који ће се за улазак у финале борити са побједником синоћњег меча Мађарска - Русија. Шпанци ће играти са бољим из дуела Хрватске и Грчке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана