Спрема се НБА лига какву никада нисте видјели

Агенције
Спрема се НБА лига какву никада нисте видјели

НБА лига спровела је истраживање међу свих 30 генералних менаџера о томе како би требало да изгледа сезона.

Сезона најјаче лиге свијета тренутно је суспендована, али се очекује да се она у неком тренутку настави, у Дизниленду у Орланду.

Новинар Атлетика Шемс Чаранија открио је како је изгледало истраживање, то јест о којим ставкама су ГМ-ови гласали.

1. Лига одмах прелази у плеј-оф, са традиционалних 16 екипа (8 Запад + 8 Исток), а рачунале би се позиције од дана суспензије сезоне, 12. марта.

2. "Плеј-оф плус" опција, којом би био дозвољен улазак већег броја екипа, или кроз систем турнира како би се одредили носиоци у плеј-офу, или да се прва рунда плеј-офа замјени групном фазом.

Чаранија је навео да су генерални менаџери бирали да ли би у случају одабира "плеј-оф плус" опције били за то да се плеј-оф продужи на 18, 20, 22 или 24 екипе.

Такође се причало да ли би се у случају ове опције играо турнир само за осму позицију плеј-офа, да ли и за седму, као и свим осталим могућим сценаријима који могу да се десе.

Истраживање је обухватили то и да ли ГМ-ови сматрају да би требало да се уопште одиграју утакмице регуларног дијела сезоне, као и то колико припремних утакмица би требало да се одигра прије него што сезона почне у било каквом виду.

Овакав вид комуникације са тимовима биће само савјет комесару Адаму Силверу који ће на крају донети конијачну одлуку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана