Спектакуларни Тим елиминисао Надала

Agencije
Спектакуларни Тим елиминисао Надала

Доминик Тим савладао је Рафаела Надала са 3:1 у сетовима (7:6, 7:6, 4:6, 7:6) и пласирао се у полуфинале Аустралијан опена.

Аустријском тенисеру, иначе финалисти Ролан Гароса у претходне двије године, ово је најбољи пласман у Мелбурну у каријери.

Тим је управо од данашњег ривала губио у Паризу, али је сада, у њиховом 14. међусобном дуелу, успио да му се освети и закаже меч против Александра Зверева.

Обојица играча су на старту сета били сигурни у својим сервис гемовима, да би у трећем прву брејк прилику пропустио Тим.

Надал је сервисом и сјајним форхендима успио да "преживи" у том гему, да би и сам у осмом дошао до своје три шансе. Услиједио је одличан лод, којим је Шпанац "пробио" Аустријанца на мрежи и дошао на корак до првог сета.

Тим није желео да се преда и захваљујући разорним једноручним бекхендима узврати рибрејком и уведе први део игре у тај-брејк.

У одлучујућем гему Тим је наставио са добром игром и са два мини-брејка повео у сетовима, 7:6(3).

 

Други сет био је права реприза првог. Обојица тенисера су разменили брејкове, па је одлука о победнику овог дела игре пала у тај-брејку.

У њему је поново бољи био Тим, који је уз мало среће и осцилација освојио са 7:6(4).

Трећи сет био је мање узбудљив од претходна два. Играчи су били сигурни на својим сервисима, међутим, први је поклекао Аустријанац.

Надал је "брејкнуо" Тима у десетом гему, тако да места за поправку није било, 4:6.

"Бик са Маљорке" је наставио у добро ритму и на старту ИВ сета, али то није материјализовао брејком.

За разлику од њега, Тим је своју брејк прилику искористио, повео, стигао да сервира за меч, али је онда драма доживела врхунац.

Надал је последњем тренутку брејком преживео и одвео четврти сет у тај-брејк. Ипак, то је било све од Шпанца, пошто је Тим успео да искористи трећу меч лопту и пласира се у полуфинале.

Тамо га чека Александар Зверев и тај меч је на програму у петак ујутру.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана