Спектакл у Лондону припао Тиму – Ђоковић против Федерера за полуфинале

Б92
Спектакл у Лондону припао Тиму – Ђоковић против Федерера за полуфинале

Новак Ђоковић поражен је од Доминика Тима послије три сета у другом колу Завршног мастерса у Лондону.

Српски тенисер изгубио је послије велике борбе, преокрета и скоро три сата игре – 7:6 (5), 3:6, 6:7 (5).

Овај пораз значи да ће Ђоковић против Роџера Федерера играти за пласман у полуфинале. Меч је на програму у четвртак.

Класик између српког и швајцарског тенисера на програму је у четвртак, највјероватније у 21 сат, а сатница ће касније бити и званично потврђена.

На старту меча гледали смо уједначен тенис и без много атрактивних поена. Како се сет ближио крају тако су Новак и Доминик дизали ниво игре.

Ђоковић је први направио брејк, али је Тим експресно узвратио и тиме показао да другом тенисеру свијета неће бити нимало лако.

Борба се опасно распламсала, гледали смо сјајне поене и веома уједначену игру. Поштено, побједника првог сета одлучио је тај-брејк.

Да је “господар” тај-брејкова Ђоковић је још једном показао. Српски тенисер одиграо је колико му је било потребно, Тим је неочекивано грешио и први сет припада Новаку – 7:6 (5).

Ђоковићу неочекивано пада концентрација на старту другог сета. Тим користи то, долази до брејка и диже игру на неки нови ниво.

Новак није имао ниједну шансу да врати брејк и Тим фуриозном игром долази до 1-1 (7:6 (5), 3:6). Српски тенисер морао је нешто да промјени како би забиљежио другу побједу на овогодишњем издању Завршног мастерса.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана