Солскјеру још 500 милиона евра

Агенције
Солскјеру још 500 милиона евра

МАНЧЕСТЕР - Само девет освојених бодова у првих осам кола нове сезоне биланс је Манчестер јунајтеда, којем је ово најлошији старт у посљедњих 30 година, али је Оле Гунар Солскјер ипак добио још кредита од управе “ђавола”.

Свјесни да лоши резултати нису само Солскјерова одговорност, Ед Вудворд и друштво одлучили су наставе да улажу у тим како би у наредној сезони, или евентуално оној тамо, постали конкурентан ривал за титулу.

Од одласка сер Алекса Фергусона са клупе 2013. године потрошено је близу милијарду евра на нове играче. Све то није било довољно да се прекине пост у Премијер лиги (титуле нема пуних шест година), док је у Лиги шампиона највећи домет било четвртфинале у два наврата.

При томе је Манчестер изгубио статус редовног учесника елитног такмичења. И зато, јуриш у нови шопинг. А зашто и не би кад новца не мањка, бар за сада. Медији на Острву већ пишу о Јунајтедовим метама за јануар и наредно љето и истичу да су хитно потребна два нападача, два везна играча, лијеви бек и штопер, а који ће коштати 500 милиона евра. 

Солскјер је почео да склања полако “стару гарду” и Мурињове војнике. Без обзира на богат пазар протеклог љета (Хари Мегвајер, Арон ван Бисака и Данијел Џејмс за 159 милиона евра), нова “радна мјеста” се, дакле, отварају.

Крис Смолинг је послат у Рому, Ромелу Лукаку и Алексис Санчез у Интер, Хуану Мати и Немањи Матићу кофери су практично спаковани... И мада многи велики клубови избјегавају аквизиције у јануару, Јунајтед неће имати тај луксуз да се понаша у складу са својим пољуљаним реномеом. Јер, појачања су потребна одмах и то нарочито у нападу.

Солскјер тренутно може да рачуна само на једног класичног шпица - Маркуса Рашфорда, због чега се већ дуже вријеме Марио Манџукић помиње као привремено рјешење и реална зимска аквизиција.

Међутим, јуче је осванула информација да се хрватски нападач све договорио са Миланом. Муса Дембеле из Лиона такође се помиње као потенцијално појачање, али ће за његово ангажовање бити потребно много више муке, јер добро је познато колико је тежак преговарач Жан Мишел Ола. 
 

Имена у магли

Ако све буде по плану мјеста Немање Матића и Хуана Мате требало би да заузму Џејмс Медисон и Саул Нигуез из Атлетико Мадрида.

И док Медисону цијена иде у небеса зато што је Енглез, шпански репрезентативац из ове перспективе дјелује као мисаона именица за Јунајтед, јер се његова вриједност процјењује на 90 милиона евра, а не треба заборавити ни да је 2017. потписао уговор са “јорганџијама” на девет година.

Из тог разлога Иван Ракитић дјелује као реалније рјешење, међутим, попут Марија Манџукића привремено, с обзиром на његове године... 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана