Скандал звијезде њемачког фудбала: Нојер се у Далмацији опушта уз Томпсона

Агенције
Скандал звијезде њемачког фудбала: Нојер се у Далмацији опушта уз Томпсона

СПЛИТ- Звијезда њемачког фудбала Мануел Нојер, у тренуцима опуштања током љетовања на хрватском Јадрану, пјева пјесму Марка Перковића Томпсона, познатог по величању усташтва.

Видео запис на којем Нојер, који пјева Томпсонову песму "Лијепа ли си" објавио је локални хрватски портал "Далмација Данас".
Видео им је, кажу, послао један од читалаца.

Иначе, овај портал већ данима прати Нојера, који бициклом путује кроз Далмацију, гдје не борави први пут.

Њемачки лист "Билд" жестоко је због овога критиковао голмана "Бајерна" и њемачке репрезентације,.

Тиражни "Билд" Нојера је упитао да ли зна шта је пјевао?

_ Пјевањем на хрватском језику у тамошњем "бич бару" Нојер је изазвао узбуђење на Балкану и на друштвеним мрежама. Хрвати га славе, али га Срби и Бошњаци жестоко нападају. Шта је толико експлозивно у пјесми коју Нојер пјева? Па то што је изводи у Хрватској познати, али у многим државама забрањени злогласни пјевач Томпсон. Он је пјевајући пјесму "Јасеновац и Градишка Стара" славио злочине усташа, хрватских фашиста и нацистичких савезника у Другом свјетском рату - истиче "Билд".
У тексту се подсјећа да су на тим мјестима били концентрациони логори у којима су заточене, мучене и убијане "десетине хиљада цивила - Срба, Рома и Хрвата".

Њемачки "Гол.ком" под насловом "Нојер изазвао буру пјесмом скандалозног хрватског пјевача са фашистичким тенденцијама" пише да је голман "Бајерна" и Њемачке изазвао велике контроверзе. За овај портал проблем је и то што спорна пјесма слави "Херцег-Босну" као дио Хрватске.

Портал напомиње да је Томпсону, због контекста његових пјесама, забрањен улазак и наступ у неколико европских држава.

Такође, у тексту се истиче да је Томпсон љубитељ фашиста и миљеник хрватских фудбалских репрезентативаца.

 

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана