Сјеверна Македонија изгубила од Украјине

ГС
Сјеверна Македонија изгубила од Украјине

Фудбалери Украјине уписали су прву побједу на Европском првенству, и то над Сјеверном Македонијом резултатом 2:1 (2:0).

Селекција коју предводи Андреј Шевченко је оправдала улогу фаворита у 2. колу групе Ц и закорачила ка осмини финала о којој ће одлучивати у посљедњем колу против репрезентације Аустрије.

Македонци су се поново показали у изузетно добром издању, посебно у другом полувремену, али су и даље без бода на свом премијерном и историјском првенству.

Од самог старта се играло практично без гарда, отворено на обје стране, као да су Украјинци наставили тамо гдје су стали са Холанђанима прије четири дана у Амстердаму.

Македонци нису устукнули, кренули су у прса, али су ипак слабијег квалитета од екипе Шевченка и то је у првом дијелу резултовало са два примљена гола у размаку од пет минута.

Најприје је послије корнера са лијеве стране очајно реаговала одбрана Македоније, а Јармоленко на другој стативи убацио лопту у мрежу.

Само пет минута касније Јаремчук је избјегао офсајд замку, изашао сам испред Столета Димитриевског и ефектно га матирао ударцем у ближи угао.

Од другог полувремена Македонци су, уз двије офанзивне измјене, кренули на све или ништа и, интересантно, нападали ка голу иза ког су били њихови навијачи.

Као да их је то подстакло да наставе са нападима и у 55. минуту долазе до пенала због прекршаја Каравајева над Пандевим. Пошто је капитен био у боловима, лопту је узео Алиоски и Бушчан му је одбранио, али је одбитак ипак смјестио у мрежу за 2:1.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана