Сахрањени Коби Брајант и његова кћерка Ђијана

Срна
Сахрањени Коби Брајант и његова кћерка Ђијана

ЛОС АНЂЕЛЕС - Легендарни амерички кошаркаш Коби Брајант и његова тринаестогодишња кћерка Ђијана сахрањени су крајем прошле седмице током приватне церемоније у области Оринџ у Калифорнији, наводи се у умрлици, а пишу локални медији.

Према наводима у документу, сахрана је обављена у меморијалном парку "Пасифик вју" у Корони дел Мар 7. фебруара, двије седмице након пада хеликоптера.

Коби и Ђијана Брајант били су међу девет путника који су крајем јануара погинули у хеликоптерској несрећи у Калабасасу у Калифорнији. Њихови остаци враћени су породици Брајант у уторак, 4. фебруара.

Према прелиминарном извјештају Националног одбора за безбједност у саобраћају, нема назнака да је несрећу узроковао квар мотора, чиме се сугерише да је дезоријентација пилота усљед густе магле највјероватнији узрок пада летјелице.

Јавна меморијална служба планирана је за 24. фебруар у центру "Стејплс" јер је тај датум значајан за Кобија и Ђијану, пошто је фебруар други мјесец у години и представља број који је она носила у Спортској академији "Мамба". Датум 24. фебруар је један од два броја на дресу који је носио Брајант у "Лејкерсима".

Тада ће бити одата почаст и осталим жртвама несреће Алиси Алтобели, Џону Алтобелију, Кери Алтобели, Пејтону Честеру, Сари Честер, Кристини Маузер и Арију Зобајану, који је био пилот.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана