Сад је само питање тајминга, хоће ли Мурињо прије напустити Рому, него "Вучица" њега?

Sportske.net
Foto: Принтскрин

Чини се да је ово за било ког тренера немогућа мисија...

Италијански медији обрушили су се на Муриња, навијачи су и даље уз њега, а већина јавност се слаже да је преживио нови пораз само јер је велико име у питању.

Новинари сматрају да је против Интера показао све своје мане, да није успио да мотивише екипу, да је изабрао лошу тактичку поставку и да је на крају ароганцијом одбио да одговара на питања новинара, што је изазвало праву буру.

Један дио га брани, на крају крајева тим је био ослабљен, али Симоне Инзаги није пропустио да констатује да је и његов тим био без неколико играча, али да не траже алиби.

Ово је помало и цинично јер Интер има много више фудбалера на располагању.

Проблем је што Мурињо нема добар тим и то је јасно, али је јасно и да са пар појачања неће успјети да направи ништа. Просто, нема толико новца да доведе пет или шест играча, чак и ако прода Кумбулу, Виљара и још неколицину на које не рачуна. Тражи десно бека, прва опција је Далот из Јунајтеда, јефтиније варијанте Берешински из Сампдорије  или Хендрикс из Лајпција. Мурињо жели и Закарију из Гладбаха офанзивног везисту, али то је мало вјероватан трансфер на зину.

Јуче су се појавиле вијести да би Евертон могао да му понуди клупу, ако смијене Бенитеза, стиче се утисак да у Роми не би пуно жалили. Јер, тим игра слабије него прошле године под Фонсеком, писали смо да је он тренер са најгорим учинком на клупи Роме у последњих 10 година.

Јасно, треба му дати вријеме, али то је оно што нема, јер ово је процес који ће трајати предуго. Мурињо не сматра да је Заниоло будућност Роме, нема неко мишљење о квалитетима новајлије Виње, шпанског контигента, Виљар, Перез, Борха. Желео би да се ослободи и Кумбуле, Дијаваре, евентуално и Карсдорпа, када се све сабере остаје му шест или седам играча, али ни они нису свјетска класа. Да би се борио за четврто мјесто, потребан му је јачи тим,, љут је на клуб што нису задржали Џека, испоставило се да је пуштање Педра грешка, да би Флоренци сада био од користи. Рома је добила само двије од последњих шест утакмица у лиги, остало су порази, брукала се у Европи против Бодо Глимта, навијачи су разочарани, чак не дјелује да је тим мотивисан да се бори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана