Руски клубови поднијели жалбу на одлуку УЕФЕ

Срна
Foto: архива

МОСКВА- Руски фудбалски клубови, укључујући шампиона Русије Фудбалски клуб /ФК/ "Зенит" из Санкт Петербурга, саопштили су да су поднијели жалбе против одлуке Уније европских фудбалских асоцијација /УЕФА/ да забрани руским клубовима учествовање у европским такмичењима сљедеће сезоне.

Уефа је раније донијела одлуку да Русија неће имати учеснике у европским клупским такмичењима у сезони 2022/23. због руске специјалне војне операције у Украјини.

"ФК Зенит у овоме има подршку ФК Динамо из Москве, ФК Сочи и ЦСКА из Москве у жалби на одлуку Уефе и са поштовањем захтијева да се овој жалби Арбитражном суду за спорт приступи на експедитиван начин", наводи се у саопштењу "Зенита".

Суд у Лозани није одговорио на захтјев за коментар. Одлука Уефе навела је компанију "Најки" да раскине уговор о спонзорству дресова "Спартака" из Москве.

Русија је започела специјалну војну операцију у Украјини 24. фебруара, како би демилитаризовала ту земљу и искоријенила опасне националисте. Запад је након тога увео санкције Русији и почео да шаље војну помоћ Украјини.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана