Рукометашице Србије савладале Јужну Кореју на старту друге фазе

B92
Рукометашице Србије савладале Јужну Кореју на старту друге фазе

Рукометашице Србије су резултатом 36:33 побиједиле Јужну Кореју у првом мечу друге фазе Свјетског првенства.

У првом полувремену је Србија била доминанта и постигла чак 21 погодак. Сам старт утакмице јесте био добар, али је и Јужна Кореја знала како да одговори.

Међутим, Србија је из напада у напад играла све боље и предност је бивала све већа и већа, послије поготка Жељке Николић са десног крила имала је Србија плус 3, да би се за трен ока то претворило у 10:5.

Марија Обрадовић је зарадила и искључење, али то није превише омело изабранице Љубомира Обрадовића које су успијевале да одрже своју предност 6 голова, а чак и да је увећају на 7 разлике и то послије контре коју је истрчала Кристина Лишчевић. Проблем је настао послије гола пошто је српска рукометашица пала и у сузама отишла на клупу.

Све до посљедња два минута првог периода је Србија имала великих +7, а онда је преко Шин Кореја успјела да смањи то на 5 и да са 21:16 одемо на полувријеме.

Катарина Томашевић је наставила да се истиче фантастичним одбранама, за 45 минута је имала чак 8 и то сјајних, док је Трифуновићева била врло лијепо расположена и ушла у серију голова. Јужној Кореји нико није дао преко 27 голова, а Србија је то успјела за неких четрдесетак минута.

Јужна Кореја се пробудила у једном моменту. Рју и Шин су креирале серију од четири гола за свој тим, а Јелена Лавко је својим шестим голом успјела да је прекине и да одржи Србију на пристојној разлици.

Кореја је играла све агресивније, спустиле су разлику на 4 гола, а Србија ушла у “пост”. Потом је Обрадовићева у правом моменту постигла гол и то када су судије подигле руку и напад је морао подхитно да се завршава.

Иако је Кореја била веома добра и веома агресивна, иако је успијевала на моменте да спусти разлику и да макар привидно унесе драму у овај сусрет, Србија је успијевала да буде на пристојном одстојању, чак и када је било 3 разлике на само два минута прије краја.

Лавко је показала због чега је капитен и у најважнијем моменту постигла врло важан гол који је Србији унио мирноћу и помогао јој да успјешно приведе меч крају.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана