Рукометаш Владимир Врањеш послије пласмана Мешкова у четвртфинале Лиге шампиона: Дани славља у Бресту

Душан Репија
Рукометаш Владимир Врањеш послије пласмана Мешкова у четвртфинале Лиге шампиона: Дани славља у Бресту

БРЕСТ - Актуелна генерација рукометаша Мешков Бреста ушла је у историју клуба пласманом у четвртфинале Лиге шампиона, а важан дио тог успјеха је и Бањалучанин Владимир Врањеш.

Снажни пивот је са својим саиграчима направио нешто што ниједној бјелоруској екипи у било којем спорту није пошло за руком, а да славље буде веће, све се десило уочи прославе 19. рођендана клуба. Да су покушали да напишу овакав сценарио сигурно би негдје оманули. Не каже се џаба да се најљепше феште дешавају спонтано...

- Стварно је прелијеп осјећај. Одмах по завршетку меча са Мотором остали смо да прославимо, честитке су стизале са свих страна. Ујутру када сам водио кћеркицу у вртић много људи ми је пришло, поздравило, честитало... Еуфорија не јењава већ неколико дана. Стварно нас гледају као хероје, јер смо урадили нешто што нико до сада није - почео је Врањеш причу за “Глас Српске”.

Ипак, за ловорике је било потребно просути доста зноја и сачувати концентрацију, јер је украјински тим у Брест допутовао са два гола залихе. Међутим, заостатак је анулиран за само неколико минута, а коначних 30:23 показатељ су да боља екипа пролази међу осам најбољих.

- Све се посложило како смо само пожељети могли. Послије дуго времена имали смо подршку публике. Искрено, било је и мало чудно на почетку, али смо се брзо навикли на до прије годину природно окружење. Били смо “набријани” и одлучни да покажемо колико можемо и од старта кренули силовито. Мислим да су они за 20 минута дали само три гола и већ тада је било јасно да идемо у правом смјеру. У наставку смо одиграли паметно и сачували комотну предност, те стварно исписали историјске књиге клуба који је за 19 година направио огроман напредак и постао један од водећих у Европи - рекао је Врањеш.

Власник клуба у претходних десетак година уложио је много новца, чак је доводио и звучнија имена од садашњих, али је увијек нешто недостајало. Коначно се све посложило.

- Можда звучи као фраза, али наша снага је колектив. Од старта кампање дајемо све један за другог, нема апсолутно никаквих неспоразума између нас. Најбитније је да у екипи нема зле крви. Уз то, много нам значи искуство мађионичара са лоптом Сташе Скубеа. Донио нам је стабилност у нападу, освојио је Лигу шампиона са Вардаром... Имати таквог играча је непроцјењиво за сваку екипу - додао је Врањеш.

Тим Раула Алонса готово да је осигурао титулу у првенству па већ може полако да се припрема за двомеч са првим фаворитом Лиге шампиона Барселоном.

- Они су дуго година у врху. Играју најљепши рукомет, али нећемо се предати. Добили смо ове сезоне ПСЖ, Килце, играли неријешено са Флензбургом... Сигурно се нећемо унапријед предати - нагласио је Врањеш.

И ово издање најквалитетнијег клупског такмичења показало је једно - шпански тренери тренутно су далеко испред конкуренције, а четворица су своје екипе довели до четвртфинала.

- Имао сам срећу да кроз каријеру радим са тројицом. Прво са Манолом Каденасом у Адемару, затим са Хуаном Карлосом Пастором у Сегеду и сада са Алонсом. Свима им је заједничко да обраћају пажњу и на најситније детаље. Понекад је припрема утакмице тежа од самог меча, јер толико тога обраде и кажу  да вас противник ничим не може изненадити када изађете на терен - нагласио је Врањеш.

Жали због одласка Панића

Баш као и Врањеш најбољу сезону у каријери игра и други бивши рукометаш Бањалучког Борца Марко Панић, који ће по завршетку сезоне спаковати кофере и преселити се у Монпеље.

- Биће ми мало необично јер ме је као брата дочекао у Бресту. Ипак, живот спортисте је такав. Пријатељство остаје ма гдје играли, а ко зна можда нам се путеви поново споје. У рукомету то не би била нека сензација - рекао је Врањеш.

Сезона каријере

Гдје год је играо Врањеш је остављао одличан утисак како у одбрани, тако у нападу, а узимајући у обзир ниво такмичења, може се рећи да игра сезону живота.

- Сложио бих се са тим пошто је Лига шампиона ипак највиши ниво иако се радо сјећам периода у свим клубовима. Имам већ много искуства, играм зрелије и паметније, а већ сам рекао да смо тим у правом смислу те ријечи. Немам заиста ниједну замјерку. Само да останемо здрави до краја и ако Бог да подигнемо што више трофеја, јер још ниједан нисмо теоретски осигурали - рекао је Врањеш.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана