Рубљов позитиван дошао у Аустралију, гранична полиција га пустила у земљу

Г.С.
Рубљов позитиван дошао у Аустралију, гранична полиција га пустила у земљу

Шести тенисер свијета Андреј Рубљов признао је да је у Аустралију дошао позитиван на вирус корона и да му је допуштено да учествује на турниру. Рубљов, који је приликом слијетања у Мелбурн имао позитиван налаз, навео је да га је гранична полиција пустила у земљу.

Тенисер из Москве осврнуо се на лошу ситуацију са тестовима на овогодишњем турниру, послије чега је признао да је дошао заражен.

- Мене лично сада не тестирају јер сам тек прележао ковид. Када сам летио у Аустралију још сам био позитиван, али ниво ковид СС, како се то зове, нећу лагати, био је врло низак и није опасан. Било ми је допуштено да уђем у земљу. Осим тога, провео сам више од десет дана у карантину - рекао је он.

Андреј, који ће у трећој рунди играти против Марина Чилића, истакао је да није сигуран да би и сада добио негативан налаз, али да му је допуштено да игра јер није опасан по околину.

- Можда бих и даље био позитиван, али више нисам заразан и опасан. Будући да сам био болестан, више не радим ПЦР тестирање - закључио је Рубљов.

Руски тенисер је тако поново акценат ставио на веома лошу ситуацију са тестовима на Аустралијан опену, гдје организатори нису играчима обезбиједили ПЦР тестирања, већ то они чине сами, али су многи послије ове његове изјаве још једном подвукли да је огромна неправда учињена Новаку Ђоковићу.

Ђоковићу је одузета виза за улазак у Аустралију под објашњењем да, као невакцинисан и без обзира на потврду о прележаном вирусу у децембру, представља опасност за Аустралијанце.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана