Роналдо опоменут због инцидента са аутистичним дјечаком

Агенције
Foto: Архива

ЛИВЕРПУЛ- Фудбалер Манчестер јунајтеда Кристијано Роналдо прошао је само са опоменом Мерсисајдске полиције због инцидента послије утакмице против Евертона у Премијер лиги прошле сезоне, када је аутистичном дјечаку Џејкобу Хардингу узео телефон из руке и разбио га, а притом дјечаку направио масницу на руци.

"Можемо да потврдимо да је 37-годишњи мушкарац добровољно саслушан због тога што је оптужен за напад. Оптужба се односи на инцидент након меча Евертона и Манчестер јунатједа на ''Гудисон парку'' у недјељу, 9. априла. Ствар је ријешена условном опоменом", навели су из Мерсисајдске полиције за Мирор.

Мајка дјечака Сара Кели описала је како је инцидент изгледао из њеног угла.

"Били смо поред тунела куда су они пролазили и мој син их је снимао. Спустио је телефон, јер је Роналду нога крварила. Роналдо је био у ужасном, ужасном расположењу и избио је мом сину телефон из руке и наставио да хода", испричала је Сара Кели и додала:

"Може да се види модрица која му је остала. Ја сам плакала и била у шоку, а Џејкоб је био у тоталном шоку. Он је аутистичан и има диспраксију, тако да све док нисмо стигли кући, није схватио шта се десило. Он је аутистични дјечак кога је напао фудбалер, тако ја то видим као мајка".

Кристијано Роналдо извинио се Џејкобу Хардингу послије инцидента и позвао га на утакмицу Манчестер јунајтеда на Олд Трафорду, али је аутистични дјечак рекао мајци да више у животу не жели да види Португалца.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана