Роналдо одлази необављеног посла

Г.С.
Роналдо одлази необављеног посла

ТОРИНО - Катастрофални резултати Јувентуса ове сезоне потпуно су пореметили свлачионицу, а увријеђен и повријеђен је Кристијано Роналдо, који има врло лоше односе са саиграчима па је потпуно јасно да броји посљедње дане у Торину.

 

Португалац ће по свему судећи напустити Италију необављеног посла, јер је доведен да “старој дами” донесе пехар Лиге шампиона, али то није успио да уради у три покушаја. Актуелна кампања најгора је још од сезона када се Јувентус враћао послије афере “калчополи” па је велико питање да ли ће изборити и наступ у најквалитетнијем клупском такмичењу. Експеримент са играчком легендом на клупи Андреом Пирлом није успио па се у паузи између два шампионата спрема велика реконструкција.

Прво је наравно потребно наћи тренера, помиње се и могућност да стигне Синиша Михајловић, а онда би нови стратег одлучио коме да се захвали, а кога да задржи. Ма шта се десило до краја Серије А јасно је да су минималне шансе да Роналдо остане, посебно послије информација да га више не интересује шта се дешава у клубу. Неулазак међу четири најбоља сигурно би убрзао његову одлуку, јер он нема намјеру да игра Лигу Европе. Са друге стране, ни Јувентус не би могао да поднесе његову плату, која износи 31 милион евра годишње па је разлаз нешто што обје стране прижељкују. Нападач добија пуно пореских олакшица у Италији и тешко ће зарадити исти новац у другом тиму, у времену попут овог, али је спреман да смањи прохтјеве да би прешао у тим у којем може да игра фудбал Лиге шампиона и конкурише за трофеј.

Португалац је наводно исказао жељу да се врати у Манчестер јунајтед, док француски медији наводе да Нејмар лобира код управе Пари Сен Жермена да постане њихов адут у још једном походу на “ушати” пехар.

Нема сумње да ће за њим кренути још доста играча, што због година, што због неиспуњених очекивања. Легенда клуба Ђанлуиђи Буфон рекао је да сигурно одлази, али не и да ли ће у пензију, док је други синоним за клуб Ђорђо Кјелини најавио одлазак у пензију. Велико је питање колико још може да понуди Леонардо Бонући, који све чешће изостаје из најбољих 11, а потпуно је подбацио Алваро Мората у свом другом мандату. Они који нису задовољили су Метхат Демирал, Данило, Арон Ремзи... па је потпуно јасно да ће клуб који је препустио титулу послије девет година са потпуно новим тимом покушати да је врати идуће сезоне.

Кен и Милик

Јувентус је већ почео потрагу за Роналдовом замјеном, а италијански медији преносе да су главни кандидати за врх напада Мојзе Кен и Аркадијуш Милик. Први је дијете клуба са лошом епизодом у Евертону и много бољом у ПСЖ-у, док је други годинама био међу најбољим нападачима Серије А, а зимус срећу покушао да пронађе у Марсељу, након што је одбио да продужи уговор са Наполијем. Обојица су врло коректни нападачи, али не класе која може да надокнади одлазак Португалца, већ више да буде подршка неком попут Роналда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана