Роналдо, Меси и Гвардиола донирали по милион евра

Агенције
Роналдо, Меси и Гвардиола донирали по милион евра

ЛИСАБОН - Кристијано Роналдо и његов менаџер Жорж Мендеш донирали су милион евра за борбу против вируса корона, а на исти корак су се одлучили и Лионел Меси те Пеп Гвардиола.

Роналдо и Мендеш су новац поклонили болницама за набавку три јединице интензивне његе. Донација ће омогућити 15 нових кревета за интензивну његу у болници Свети Антонио у Порту, а омогућили су и неопходну опрему за лијечење пацијената у тешком стању у болници Света Марија у Лисабону.

Осим тога, Мендеш је већ обезбиједио 1.000 маски и 200.000 заштитних рукавица за болницу Сао Жоао у Порту прошле седмице те наручио осам вентилатора за болнице широм Португалије.

Меси је, с друге стране, одлучио новац да подијели болницама у Барселони и Росарију. Половина пара иде главној болници у Барселони, док ће друга половина ићи медицинском центру у његовом родном граду.

- Лионел Меси донирао је новац клиници за борбу против вируса корона. Хвала Лео на подршци и помоћи - наводи се у поруци шпанске установе.

И Гвардиола је тренутно у Барселони и већ неколико дана са својим адвокатима ради на реализацији донације и на томе да се нађе најбоља намјена новцу који жели да поклони. Донација је намијењена Медицинском факултету у Барселони и “Анхел Солер Данијел” фондацији.

Како је појашњено, новац је намијењен куповини медицинске опреме, али и производњи дезинфекционих средстава потребних љекарима, медицинским сестрама и осталом особљу болница. Дио донације намијењен је и производњи потребне опреме, укључујући ту и 3-Д производњу вентилатора и остале болничке опреме.

Како су пренијели поједини медији у Шпанији, Гвардиола сарађује са доктором Бонавентура Котет и истраживачем Оријолом Митјом како би била пронађена вакцина за вирус.

Шпанија је једна од најугроженијих земаља вирусом корона, по броју заражених је четврта у свијету, а по броју умрлих друга.

Донирао и Федерер

У јако тешким тренуцима за цијели свијет, швајцарски тенисер Роџер Федерер показао је своју хуманитарну страну. Заједно са супругом донирао је милион швајцарских франака онима којима је та помоћ најпотребнија у његовој земљи.

- Ово су изазовна времена за све и нико не би требало да буде заборављен. Мирка и ја смо лично одлучили да донирамо милион швајцарских франака најрањивијим породицама у Швајцарској. Наш допринос је само почетак. Надам се да ће други моћи да се придруже и да подрже још породица којима је то потребно. Заједно можемо да пребродимо ову кризу. Останите здрави - поручио је Роџер.

+++++++++++++++++

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана