Роналдињо ушао у пети мјесец притвора, не назире се крај истраге

ГС
Роналдињо ушао у пети мјесец притвора, не назире се крај истраге

Роналдињо Гаучо, један од најбољих фудбалера свих времена, ушао је у пети мјесец притвора због фалсификовања лажног пасоша.

Бразилац је пре нешто више од четири месеца ухапшен у Асунсиону, Парагвај, због тога што је посједовао лажна документа, а поред њега приведен је и његов брат.

Лажни пасоши, које су посједовали он и његов брат Роберто Асис, били су, по мишљењу истражитеља, само врх леденог бријега под сумњом да су дио организоване криминалне групе која се бави прањем новца.

Њих двојица провела су око мјесец дана у затвору, слике и видео снимци како Роналдињо игра фудбал са робијашима шириле су се интернетом, а потом су пребачени у кућни притвор, односно у хотел у којем се налазе и дан данас.

Плаћено је око 1,6 милиона долара да се Роналдињо и брат пребаце из затвора у хотел.

Истрага је ушла у пети мјесец, али неког помака нема и питање је какав ћемо епилог добити.

Роналдињо се све вријеме брани наводима да није знао да су пасоши нелегални, те да је у Асунсион дошао како би присуствовао отварању казина и промоцији књиге.

Боравак у истражном затвору или кућном притвору могу да трају до шест мјесеци, тако да тужилаштво има рок до почетка септембра да састави оптужницу или да ослободи Роналдиња и Роберта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана