Роналдињо излази из затвора

Срна
Роналдињо излази из затвора

АСУНСИОН - Бразилска фудбалска звијезда Роналдињо Гаучо излази данас из затвора у Парагвају након што су он и његов брат платили кауцију од 1,6 милиона долара, саопштио је судија који води његов случај.

Некадашњи фудбалер "Барселоне", "Пари Сен Жермена" и "Милана", који је освојио Свјетско фудбалско превенство са репрезентацијом Бразила 2002. године, ухапшен је 6. марта са својим братом и пословним менаџером Робертом Асисом.

Они су оптужени за посједовање фалсификованих парагвајских пасоша.

Њихов адвокат рекао је да је притварање "насумично, злостављачко и нелегално". Браћи је претходно одбијена кауција, али је судија сада рекао је истрага дала резултате у корист приведених, пренио је АФП.

Судија Густаво Амалиља није саопштио више детаља, али је рекао да нема разлога да браћа остану у притвору послије плаћања кауције, уз услов да не напуштају земљу. Судија им је одобрио да из затвора пређу у хотел са четири звјездице "Палмарога" у Асунсиону док чекају суђење.

У хотелу ће имати право да примају госте.

Њих двојица су положила по 800.000 долара куације на рачун локалне банке.

Роналдињо је посљедњи пут играо као професионалац 2015. године, али је и даље популаран међу фудбалским навијачима широм свијета.

Наступао је и за бразилске клубове "Гремио", "Атлетико минеиро", "Фламенго" и "Флуминесе". Са "Барселоном" је освојио Лигу шампиона 2006. године, а ФИФА га је прогласила за најбољег свјетског играча 2004. и 2005. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана