Роџер Федерер ужива у раскоши на обали Циришког језера: Стаклени дворац у пореском рају

Г.С.
Роџер Федерер ужива у раскоши на обали Циришког језера: Стаклени дворац у пореском рају

ВОЛЕРО - Док траје дебата да ли ће Роџер Федерер више икада бити дио свјетског тениског врха, освајач 20 гренд слем титула ужива у породичном окружењу на обали Циришког језера.

Стаклени дворац у мјесту Волеро дом је Федерерових већ неколико година, али су се медији тек сада докопали фотографија које детаљно показују у каквој раскоши и идили живе. Тениска легенда, која се може похвалити са неколико имања, саградио је ову кућу што се каже од темеља до крова. Посао је био повјерен најпознатијим архитектама који су испланирали сваки кутак како би легендарни тенисер имао буквално све.

Троспратни комплекс има два одвојена апартмана, а у једном живе његови родитељи. Ту су и подземна гаража у којој има богату колекцију “мерцедеса”, базен са спа центром, луксузно опремљену теретану и наравно тениски терен. Најсавременија зграда, има прозоре од пода до плафона, велике балконе који гледају на мирно језеро и велику стаклену куполу. Оно што посебно привлачи пажњу јесте да има чак и купатило од стакла са погледом на језеро.

Јасно је да човјек за кога се процјењује да је зарадио више од милијарде евра може себи да приушти готово све што пожели, али је ипак одлучио да се из родног Базела помакне стотињак километара у љепше природно окружење, али и општину са најнижом пореском стопом у Европи. Зато су му комшије возачи “формуле 1” Кими Раиконен и Фелипе Маса које је освојила прелијепа природа, али и ниска стопа пореза. Вила је смјештена на око 20 минута вожње од Цириха и сат времена од његовог родног Базела, па је и са те стране врло привлачна дестинација. Осим овог раја, Федерер има вилу у Дубаију гдје најчешће борави током зимских мјесеци, као и вилу у Базелу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана