Рекордан број такмичара из NBA и WNBA на OИ у Токију

Танјуг
Foto: Танјуг

ЊУЈОРК- Укупно 121 NBА и WNBА играча налази се на списку репрезентација за Олимпијске игре 2020 у Токију у Јапану, што је рекордан број.

. Мушка и женска такмичења 5x5 представиће рекордних 49 тренутних NBА играча и рекордних 29 тренутних WNBA  кошаркашица, уз 16 некадашњих NBА играча и 22 WNBA кошаркашице.

На женском 3x3 турниру играће четири садашње и једна бивша WNBA кошаркашица. Претходни рекорди за активне репрезентативце из NBА и WNBА на Олимпијским играма били су 46. односно 26. и то на Олимпијским играма 2016. године у Рио де Жанеиру у Бразилу.

Изван САД, Нигерија на свом списку има највише актуелних  играча - осам, а слиједе је Аустралија и Француска са по шест.

Једанаест од 12 тимова који се такмиче на мушком турниру имају најмање по једног тренутног NBA играча, а спискови репрезентација укључују 13 играча који су били NBA All Stars.

Двадесет седам NBA тимова има представнике у мушкој конкуренцији 5x5, а Мајами ће имати највише четири играча. Далас, Денвер, Милвоки Јута имају по три играча који се такмиче на ОИ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана