Реал и Манчестер Сити у полуфиналу

Срна
Реал и Манчестер Сити у полуфиналу

БИЈЕЉИНА - Реал је сачувао предност од 3:1 против Ливерпула у четвртфиналу Лиге шампиона одигравши реванш без голова реванш, док је Манчестер Сити и у другој утакмици савладао Борусију из Дортмунда идентичним резултатом, као и прошле седмице - 2:1.

Борусија и Манчестер Сити су, према очекивањима, одиграли одличан меч, у ком је Сити био бољи ривал, имао је више прилика и да су његови играчи били прецизнији њемачка екипа је могла да доживи тежак пораз на свом терену.

Први ударац домаћина ка голу Едерсона и лопта је завршила у мрежи. Играо се 15. минут, а стријелац гола са ивице казненог простора је био Џад Белингем.

Услиједио је велики притисак гостију и прилике које су редом пропуштали Кевин де Брујне два пута, Ријад Марез, Олександр Зинченко, све до 55. минута. Тада је једанаестерац скривио Емре Џан, а сигуран за 1:1 је био Марез.

Веома брзо, након изједначујућег гола, могао је Сити до вођства, али је Родри погодио пречку. Потом и једна прилика за Борусију, али Матс Хумелс шутира замало изнад гола, након слободног ударца Марка Ројса.

Када је Марвин Хиц у 74. минуту спријечио Де Брујнеа поново да постигне гол, многи су помислили да ће Сити стићи казна, али само минут касније све је било ријешено.

Фил Фоден је постигао други гол за енглески клуб и тада се већ знало да ће Манчестер Сити у полуфинале. До краја меча више није ни било неких узбуђења, а Сити је након оне из Менхенгладбаха, елиминисао и Борусију из Дортмунда.

Ливерпул је јурио два гола заостатка из Мадрида против Реала, а умјесто гола, створио је сијасет шанси, које су остале неискориштене. Мохамед Салах је имао двије прилике, а по једну Џејмс Милнер, Жоржињо Вајналдум и Роберто Фирмино, али гола није било.

Реал је први пут запријетио преко Жуниора Винисијуса тек у 66. минуту, када је Алисон добро сачувао свој гол.

Посљедњу шансу, и то велику у овој утакмици, имао је Реал преко Карима Бенземе у 81. минуту, када је шутирао замало преко гола.

Све у свему, више је “Краљевски клуб” приказао у овом двомечу, тако да је апсолутно заслужено прошао у полуфинале.

Лига шампиона - четвртфинале:

Борусија /Дортмунд/ - Манчестер Сити 1:2 /први меч 1:2/
Ливерпул - Реал Мадрид 0:0 /1:3/.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана