Рамос проглашен највећим дефанзивцем у историји фудбала

Кликс
Foto: Кликс

Шпански и Реалов штопер Серхио Рамос (34) изабран је за највећег дефанзивца у фудбалској историји према читатељима ''Франс Фудбала'' након што се 64 посто људи сложило како је он најбољи свих времена.

Рамос је почетком ове године постао најбољи стријелац дефанзивац у хисторији Ла Лиге након што је погодио из пенала против Реал Сосиједада, а постигао је више голова у каријери од Чавија, Инијесте и Пола Погбе.

Такође је у посљедње вријеме показао невјероватне одбрамбене способности, што је потврдио и недавно неутралишући петоструког освајача Златне лопте Лионела Месија у Реаловој импресивној побједи 3:1 над Барселоном.

Након одиграног Ел Класица за викенд, многи читатељи ''Франс Фудбала'' сложили су се како је Рамос највећи дефанзивац свих времена.

У том тексту, ''Франс Фудбал'' тврди да је Рамос, који је подигао пехар освајача Свјетског првенства, два Европска првенства, четири Лиге првака и пет пехара првака Шпаније, "беспријекоран у опоравку и у зраку".

"Доминантан је утисак како ниједан дефанзивац никада није имао сличан утицај на екипу за које је играо. И то се догађа у оба подручја (одбрана и напад), што га можда чини јединственим у односу на његове претходнике", пише у тексту.

Што се тиче најбољих стријелаца дефанзиваца у историји, Рамос далеко заостаје за Роналдом Куманом, који је први на листи с 253 поготка током свог процвата 80-их и 90-их.

Најплоднија сезона за Кумана била је 1987/88. када је забио 26 гола за ПСВ.

Листа најбољих дефанзивних стријелаца према talkSportu:

10. Франц Бекенбауер - 109 голова

9. Роберто Карлос - 113 голова

8. Пол Брајтнер - 113 голова

7. Стив Брус - 113 голова

6. Серхио Рамос - 126 голова

5. Грејам Александер - 130 голова

4. Лоран Блан - 153 поготка

3. Фернандо Хијеро - 163 гола

2. Даниел Пасарела - 175 голова

1. Роналд Куман - 253 гола

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана