Рафа са Новаком на Ролан Гаросу можда већ у полуфиналу!

Г.С.
Рафа са Новаком на Ролан Гаросу можда већ у полуфиналу!

Рафаел Надал није остварио план на Мастерсу у Мадриду.

И не само то, осим што је ове године показао нетипичну рањивост за њега на омиљеној му подлози, пораз у четвртфиналу могао би да му поремети и планове у Паризу.

Тачније на Ролан Гаросу, гдје ће тенисер из Манакора покушати да освоји 14. трофеј у Булоњској шуми.

Пораз од Александера Зверева у петак није болан за Надала само зато што се из Мадрида враћа необављеног посла, већ га тјера и на одређену промјену плана.

Тај пораз значи и да у овом тренутну Надал није на позицији другог носиоца на Ролан Гаросу, а то значи само једно - могућ сусрет са Новаком Ђоковићем већ у полуфиналу.

Надал наредне недјеље на Мастерсу у Риму неће бити у стању да дода нове поене којим би се опет вратио на мјесто другог носиоца у Паризу.

Шпанац је освојио Рим 2019. године, а Данил Медведев је тад изгубио прво коло, а прошле сезоне није ни играо.

Све што Рус уради на “Форо Италику”, иде њему у прилог, а како не може да изгуби поене, биће позициониран на мјесто другог носиоца на Ролан Гаросу.

Теоретски, Рафа може да се врати на ту позицију једино ако у недјељи пред други гренд слем сезоне изабере да игра неки турнир и освоји нове поене, али тако нешто је готово невјероватно.

Како год, за Надала то не мора ништа негативно да значи.

Он је прије четири године у Паризу био четврти носилац, иза Ендија Марија, Новака Ђоковића и Стана Вавринке, па је на крају освојио трофеј, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана