ПСЖ и Манчестер сити играју велики дерби Лиге шампиона: На “Парку принчева” двије милијарде евра

Г.С.
ПСЖ и Манчестер сити играју велики дерби Лиге шампиона: На “Парку принчева” двије милијарде евра

ПАРИЗ - Утакмица другог кола групе А Лиге шампиона између Пари Сен Жермена и Манчестер ситија ући ће у историју као прва у Лиги шампиона у којој ће за наступ конкурисати играчи вриједни више од двије милијарде евра.

Никада раније није се десило да укупна вриједност играча два тима пробија магичну границу коју је прије само десетак година, а да не причамо о још даљој прошлости, било тешко и замислити. Па ипак, клубови настали на основу помало сулудог трошења новца богатих власника са Блиског истока још чекају да освоје “ушати” пехар. Минулих сезона у неколико наврата били су близу, али се на крају испостављало да им је недостајала нека ситница. Зато су на “Парку принчева” љетос засукали рукаве и ријешили да формирају “дрим тим”. Вјероватно се ни сами нису надали да ће на самом крају прелазног рока добити џек-пот у виду Лионела Месија и то без обештећења, али се и то десило. Због свега тога додијељена им је улога првог фаворита такмичења, иако су прилично неубједљиво почели сезону. Аргентинац још чека на првенац, имао је проблема и са повредом, али се вратио тренинзима и очекује се да вечерас заузме мјесто уз Нејмара и Клијана Мбапеа.

- Искрено, не знам шта треба да урадимо да бисмо их зауставили. Превише су талентовани и квалитетни. Покушаћемо наравно да их што више неутралишемо, а послије меча ћемо видјети да ли смо успјели - искрен је тренер”грађана” Пеп Гвардиола.

Један од лошијих мечева ПСЖ је одиграо у Брижу (1:1), а Маурисио Покетино упорно понавља да му је потребно више времена како би ствари легле на своје мјесто. Нема сумње да би један велики скалп сигурно убрзао тај процес.

- Нова смо екипа и сигурно нисмо најуигранији. Сити је у предности јер није мијењао много играча током љета. Играју одличан фудбал што показују изнова и изнова. Сигурно нам неће бити лако - рекао је Покетино.

Парови другог кола, група А: Лајпциг - Клуб Бриж (21), ПСЖ - Манчестер сити (21). Група Б: Милан - Атлетико Мадрид (21), Порто - Ливерпул (21). Група Ц: Ајакс - Бешикташ (18:45), Борусија Д. - Спортинг (21). Група Д: Шахтјор - Интер (18.45), Реал М. - Шериф (21).

И Пеп би Мбапеа

Случајно или не, дан уочи великог окршаја у Паризу у медијима се појавила информација да ће Манчестер сити покушати ангажовати Килијана Мбапеа. Као што је познато, нападачу ПСЖ-а истиче уговор на крају сезоне и како ствари стоје мале су шансе да ће га продужити. Реал је био вољан да га доведе већ сада, али се то на крају није десило па су “грађани” наводно спремни да му понуде све што пожели. Гвардиола ће већ на зиму кренути у напад, а млади нападач може мирно да сједи и чека. Сва три клуба - ПСЖ, Реал Мадрид и Манчестер сити спремни су да му понуде невјероватне услове, а на њему је само да одабере.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана