Први пораз Србије у Кини

Б92
Први пораз Србије у Кини

Кошаркашка репрезентација Србије је доживjела први пораз на Свjетском купу у Кини од националне селекције Шпаније, резултатом 81:69.

Изабраници селектора Александра Ђорђевића су добро стартовали утакмицу и добили прву четвртину, али је послије тога контролу над дуелом преузела противничка екипа и до краја није испуштала вођство. Шпанија је овом побједом обезбједила прво мјесто у Групи Ј и у четвртфиналу ће играти са Пољском у Шангају, док ће српски тим отпутовати у Донгуан на дуел са Аргентином.

Најефикаснији у пораженом тиму је био Богдан Богдановић са 26 поена, чак 10 скокова и 6 асистенција и укупним индексом корисности од 36.

Ипак, није имао праву подршку саиграча - нико није успио да упише двоцифрени број поена, а најближи томе су били Владимир Лучић са 8, те Никола Милутинов и Мирослав Радуљица са по 7 поена.

Подбацио је Никола Јокић, који је у трећој четвртини добио искључење због расправе са судијама.

За разлику од претходних утакмица, Србија није имала добар проток лопте у нападу, па је меч завршила са “само” 15 асистенција и 17 изгубљених лопти.

На другој страни је одличан утисак оставио Рики Рубио са 19 поена, Виктор Клавер је уписао 14 уз 7 скокова, од чега 4 под обручем Србије, док је Марк Гасол додао 11.

Првим поразом на Светском купу Србија је себи заказала дуел са Аргентином у четвртфиналу, која је такмичење у Групи И завршила на првом мјесту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана