Преседан – Ђоковић брани титулу ван Аустралије?!

ГС
Преседан – Ђоковић брани титулу ван Аустралије?!

Чудне вијести долазе нам из Аустралије. Аустралијска влада донела је одлуку да затвори границу до средине 2022. године, јављају локални медији, што ће утицати на Гренд слем у Мелбурну.

Већ сада се најављује да ће "Ози опен" да се премјести у Дубаи или Доху, гдје би Новак Ђоковић требало да брани титулу.

Власти Аустралије нису вољне да пролазе кроз ситуацију као што је била на овогодишњем Аустралијан опену око свих могућих чудних и контроверзних одлука како би се и више него испоштовале епидемиолошке мјере.

Када су многи играчи подигли глас против организатора...

За наредни турнир велика вјероватноћа да ће бити измјештен из Мелбурна, што би био преседан, иако директор Крег Тајли вјерује у супротно.

"Попећемо се на Монт Еверест ако је неопходно да се турнир одигра на истом мјесту. Прије годину дана су биле исте вијести, па смо успјели да организујемо све у Мелбурну", рекао је Тајли.

До сљедећег Аустралијан опена има доста времена, али се чини да аустралијске власти нису одушевљене да се поново одржи Гренд слем у Мелбурну, упркос томе што се чини да ће ситуацији бити све боља.

Подсјетимо, Ђоковић је у фебруару освојио девету титулу у Аустралији победом у финалу над Русом Данилом Медведевом, преноси Б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана