Преминуо легендарни бокс судија Милс Лејн

Г.С.
Преминуо легендарни бокс судија Милс Лејн

Познати бокс судија и члан Куће славних, Милс Лејн преминуо је у 85. години преносе амерички медији.

Један од најбољих судија у историји овог спорта претходно се бавио боксом и мало је недостајало да буде члан олимпијског тима Сједињених Америчких Држава на Играма 1960. године. Након тога радио је као тужилац, адвокат и радио је у суду правде.

Његов син Томи већ је недавно писао да је здравље чувеног Милса било угрожено, поготово након што је прије тачно 20 година доживио мождани удар због којег је морао да заврши судијску каријеру, јер је био онемогућен да говори.

"Његово здравље се драстично погоршало. Брзо нас је напустио. Последње тренутке провео је међу својом породицом", рекао је његов син.

Он је освојио титулу у велтер категорији 1960. године у НЦАА шампионату, што му је омогућило да оде на поменути "трајалс" за одлазак на Олимпијске игре, гдје је ипак био поражен у полуфиналу. Судио је легендама какве су биле Мухамед Али, Мајк Тајсон, Евандер Холифилд, Ленокс Луис...

Његова реченица "Let's get it on " ("Хајде да кренемо") постала је изузетно популарна и била је његов заштитни знак. Једна од највећих борби коју је судио била је она 1987. године између Тајсона и Холифилда.

Исто тако, дијелио је правду на неким прилично неуобичајеним борбама попут оне између Боува и Холифилда за титулу у тешкој категорији 1993. године, која је прекинута када је један параглајдер, Џејмс Милер успио да се упетља у канапе око ринга. Био је у рингу и када је Мекол почео да плаче насред двобоја против Луиса, због чега је прекинуо борбу и додjелио тријумф овом другом, преноси Телеграф.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана