Преминуо “Астерикс”

ГС
Преминуо “Астерикс”

Бивши фудбалер Бенфике Фернандо Шалана преминуо је у 63. години, саопштио је његов бивши клуб, “Фернандо Шалана, наш 'мали геније', умро је у сриједу 10. августа, ово је веома тужан дан за све навијаче и све љубитеље фудбала.

Наш геније је отишао, један од највећих и вечни симбол клуба. Потрудићу се да сјећање на Шалану увијек буде присутно”, рекао је за клупску телевизију предсједник Бенфике Руи Кошта.

Шалана је за Бенфику играо од своје 15 године, а 7. марта 1976. са 17 година и 25 дана постао је најмлађи играч у историји португалског првенства.

Током каријере португалски фудбалер играо је и за француски Бордо, да би се у Бенфику вратио 1987. године. Потом је наступао за Белененсеш и Амадору.

Његов таленат дошао је до изражаја током Европског првенства 1984. године, када је са репрезентацијом Португала дошао до полуфинала, у којем је селекција послије продужетка поражена од домаћина Француске.

Након завршетка каријере радио је као помоћник и тренер у млађим категоријама лисабонског клуба. Био је познат и под надимком “Астерикс” због карактеристичних бркова, преноси б92.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана