Постоји услов за повратак Месија у Барселону

Sportske
Foto: Fb

Све су активније гласине о повратку Лионела Месија у Барселону, а један од кључних услова јесте да се догоди одлазак Ђерара Пикеа.

Тони Хуанрмати, један од најпоузданијих каталонских новинара, открио је да су се Меси и Пике жестоко посвађали када је Аргентинац напуштао Барселону.

Меси је сазнао да је Пике био тај који је савјетовао Ђоана Лапорту да не продужи уговор са Леом, јер би тако стабилизовао финансијску ситуацију у клубу. 

Од Месијевог одласка у Париз, медији су неколико пута писали о њиховом сукобу, а Тони Хуанмарти сада открива да би Аргентинац могао да се врати само ако Пике оде и да за то постоји јако занимљива клаузула.

Наиме, у Пикеовом уговору постоји једна клаузула по којој штопер или Барса могу да раскину једнострано уговор ако у овој сезони Шпанац не одигра више од 45 минута на 35 одсто мечева.

То је наводно и један од разлога због ког је Пике пао у други план код Ћавија, који се практично готово свакодневно чује са Месијем. 

Пике има уговор до 2024. године и огромну плату, што је још један од разлога због кјеог клуб жели да се та клаузула активира и да штопер оде на љето. Барса би тако могла да примјени идентичан рецепт као Атлетико Мадрид са Антоаном Гризманом.

Подсјетимо да је Атлетико израчунао да неће бити у обавези да откупи Гризмана ако ове сезоне буде играо по 30 минута по мечу, зато је Дијего Симеоне на скоро сваком убацивао Француза послије 60. минута. 

Ћави сада на сличан начин не смије да држи Пикеа више од 45 минута на трећини утакмица ове сезоне и све иде у том правцу.

Свакако да је то ружан начин за растанак са легендом клуба, али у овом тренутку можда и најбољи за екипу.

Ове приче о Месијевом услову поново ће отворити старе теме да се Аргентинац питао за све у свлачионици, а уколико се заиста врати, а Пике оде, да ли ће то бити потврда тих тврдњи?

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана