Посљедња слагалица за групну фазу: џелату фаворита порасли апетити

PR
Посљедња слагалица за групну фазу: џелату фаворита порасли апетити

Ференцварош дочекује Молде у реванш сусрету плеј-офа за Лигу шампиона, Мађари чекају на групну фазу 24, а Норвежани 20 година

Европска елита ће послије двије и кусур деценије дочекати Ференцварош или Молде. Прваци Мађарске и Норвешке вечерас ће у реванш сусрету у Будимпешти, послије 3:3 из првог дуела, јурити пласман у групну фазу Лиге шампиона послије 24, односно равно 20 година (21.00).

Ференцварош је дефинитивно једно од најпријатнијих изненађења досадашњих квалификација, што потврђује и кладионица МОЗЗАРТ по којој је Ференцеварош вечерас благи фаворит. Тим Сергеја Реброва је без групне фазе елитног континенталног такмичења већ оставио поједине фаворите уводног дијела турнира, те су му апетити у међувремену порасли.

Послије тријумфа над Јургорденом у првој рунди, жријеб је био суров према мађарској екипи и додијелио јој Селтик. Но, није се Фради уплашио шкотског великана, одиграо је храбро у Глазгову, и умјесто награде, на жријебу поново „казна" – Динамо Загреб. И поново партија које ће се у табору будимпештанског клуба радо сјећати.

Када је већ нокаутирао двије „аждаје", ред је био да га и фортуна погледа и пошаље му аутсајдера, макар благог. Стигао је Молде, и упркос томе што се намучио против Цеља и затим Карабага – елиминисао га је послије пенала – шампион Норвешке је у првом мечу против Ференцвароша на свом Акеру потврдио да није залутао у плеј-оф, иако у првенству увелико каска за Бодеом.

Екипа Ерлинга Моа је показала карактер, надокнадила два гола заостатка, чак и преокренула, али је због несмотреног пенала морала да се задовољи ремијем, који ће због правила гола у гостима бити велика предност Фрадија у реваншу. Уводни дуел понудио је неочекивано распуцавање, у којем се резултат преливао с једне на другу страну.

Међутим, Норвежане у Мађарској чека врашки тежак задатак. Ференцварош је од своје Групама арене направио својеврсну тврђаву и на њој нема пораз још од меча групне фазе Лиге Европе с Лудогорецом 3. октобра прошле године, а на исту су му на ноге долазили чак Еспањол и ЦСКА Москва.

С друге стране, Молде ван свог дворишта нема тријумф на посљедњих пет првенствених утакмица и у том периоду је у гостима побјеђивао једино у квалификацијама за Лигу Европе, с тим да је Карабаг савладао тек послије пенала.

ЛИГА ШАМПИОНА, ПЛЕЈ-ОФ - РЕВАНШ МЕЧЕВИ

Уторак

21.00: (1,95) Динамо Кијев (3,50) Гент (3,90) /први меч 2:1/

21.00: (2,25) Ференцварош (3,40) Молде (3,20) /први меч 3:3/

21.00: (4,70) Омонија (3,50) Олимпијакос (1,80) /први меч 0:2/

 

Сриједа

21.00: (2,85) Мидтјиланд (2,95) Славија Праг (2,75) /први меч 0:0/

21.00: (2,25) ПАОК (3,30) Краснодар (3,25) /први меч 1:2/

21.00: (1,18) Салцбург (7,75) Макаби Тел Авив (13,0) /први меч 2:1/

 

Погледај комплет понуду MOZZART кладионица на квалификације за Лигу шампиона и одиграј тикет онлајн на www.mozzartbet.ba

*** квоте су подложне промјенама

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана