Пораз Звезде у Израелу, Макаби славио након преокрета

ГС
Foto: ФК Црвена Звезда

Фудбалери Црвене звезде поражни су у гостима од екипе Макабија из Хаифе у првој утакмици плеј-офа за пласман у групну фазу Лиге шампиона.

Изузетно узбудљив и неизвестан меч одиграли су Макаби и Црвена звезда на „Сами Офер" стадиону.

Виђено је пет голова, два преокрета и на крају побjеда домаћина од 3:2.

Прштало је од првог минута на потпуно испуњеном стадиону у Хаифи.

Макаби је знатно боље и енергичније ушао у меч, што се могло примјетити на терену.

Домаћи су веома високо излазили напријед и вршили пресинг на Звездиној половини, спречавајући тако шампиона Србије да дуже има лопту у ногама и организује неки конкретнији напад.

Макаби је тражио пукотине и простор који би могао да искористи и управо тако је до гола дошао у 18. Минуту.

Лопта је са десне стране дошла до Пијероа у петерцу Звезде, а нападач Макабија је успио да се загради, окрене и потом пошаље лопту у мрежу.

Звезду је тај тренутак дефинитивно пробудио и продрмао, пошто је услиједила боља игра српске екипе у наставку првог дијела меча.

Играо се 27. Минут када је Букари прогирао Катаија, а овај шутирао са дистанце. Уз дозу среће, Звезда је тако стигла до изједначења, пошто је Пешић промијенио путању лопте и тако преварио голмана домаћих.

Имали су црвено-бијели двије колосалне шансе у 30. и 35. минуту, али је прво Букари шутирао преко гола, а Пешић право у голмана.

Ипак, што нису успјели тада, фудбалери Црвене звезде јесу у 40. минуту утакмице.

Брза транзиција након освојене лопте донијела је Звезди ситуацију три на три на противничкој половини, Букари је уочио Кангу и одложио му лопту, а овај изузетно прецизним и јаким ударцем закуцава лопту у мрежу и доноси преокрет.

Звезда је добро отворила и други дио меча, али је брзо примила гол.

Хазиз је послао фантастичан центаршут ка Пијероу, који је искористио јачину убачене лопте и главом матирао Борјана за 2:2 у 51. минуту.

Тај погодак потпуно је оживио Макаби, који је прије тога изгледао као у нокдауну.

У 62. минуту десио се нови преокрет на мечу.

Превише простора Звездини фудбалери оставили су Шерију, који је гађао са дистанце и веома прецизним ударцем погодио небрањени дио мреже гола који брани Милан Борјан.

Звезда је од тог момента поптуно преузела иницијативу и покушавала да дође до изједначења, али до тога није успјела да дође.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана