Почиње рат за Марадонино богатство: 11 дјеце и 8 жена бори се за 75 милиона долара

index.hr
Почиње рат за Марадонино богатство: 11 дјеце и 8 жена бори се за 75 милиона долара

Рат за богатство преминулог Дијега Марадоне, разасуто од Венецуеле и Бјелорусије до Италије и Емирата, биће дуг, компликован и немилосрдан.

Након што је цијели свијет данима оплакивао смрт једног од највећих фудбалера у историји, који је преминуо у сриједу, изливе емоција замијениће беспоштедна борба за богатство остало иза великана.

Марадона из једног брака и три изванбрачне везе има петеро признате дјеце, рођене од 1986. до 2013. Међутим, још четири жене тврде да с Марадоном имају укупно шестеро дјеце, од чега двоје у Аргентини, те четворо на Куби. Сви они полажу право на богатство преостало након смрти великана.

Celebrity Net Worth, портал специјализован за финансије славних, процјењује да је Марадона у каријери и након ње зарадио око 500 милиoна долара. Међутим, сумануто је и трошио. Кокаин, проститутке, алиментације, раскошне некретнине, најскупљи аутомобили, најбљештавији накит... учинили су да након смрти вриједи 75 милиoна долара.

На толико његово богатство процјењује Хулио Чиапета. Новинар Кларина, славни аргентински фудбалерски хроничар који је објавио ексклузиву о Марадониној смрти, додаје: "Нема никакве дилеме да тек сада креће права сапуница о Марадони, рат његових насљедника за његово богатство."

Теленовела ће бити још напетија и жешћа јер је Марадона умро, а да није написао тестамент, што додатно компликује расподјелу његове имовине. За сада је у првом реду у лову на њу петеро Марадонине дјеце. Кћери Далма (34) и Ђианина (31), рођене у браку с Клаудијом Вилафане, једином женом која је била Марадонина супруга. Затим, син Дијего Јуниор (34), рођен у вези с Кристином Синагром, па Јана (25) из везе с Валеријом Сабалаин, те Дијего Фернандо (7), рођен током везе с Вероником Оједом.

Први проблем с Марадонином дјецом је што се лоше слажу међусобно. Чиапетта каже да га је зачудило што су три ћерке, за које се очекује да ће бити најборбеније у борби која слиједи, биле заједно у WhatsUp групи с Марадониним доктором, у којој их је обавјештавао о стању њиховог оца. Диjего, који је рођен и живи у Италији, изолован је од догађања око оца и једини је у добрим односима са свим полусестрама и полубратом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана