Почиње Лига шампиона – српски дерби на старту

ГС
Foto: Скриншот

Ватерполисти Новог Београда и Радничког из Крагујевца вечерас од 19.45 сати играју на старту Лиге шампиона

Нова сезоне у ватерполо Лиги шампиона почиње, а Србија као двоструки узастопни олимпијски шампион други пут у историји имаће три представника у елитном такмичењу.

Такав случај био је у сезони 2012/2013, а ове године ватерполисти Новог Београда, Радничког из Крагујевца и Црвене звезде учествоваће у најквалитетнијем клупском такмичењу у Европи.

Вољом жреба Нови Београд и Раднички нашли су се у групи А Лиге шампиона, а претенденти за освајање домаћег шампионата, на базену "11. април" отвориће сезону у европском такмичењу.

"Као што знате, ми као организатори завршног турнира већ смо на том турниру, без обзира какве резултате будемо постизали током групне фазе. Међутим, желимо покажемо и докажемо, да челници ЛЕН-а када су му нам дали ово велику част, да су у нама препознали оно што ми стварно и хоћемо да будемо, а то је да будемо један од најбољих клубова у Европи наредних година и дуже и да смо стварно озбиљни у тој намери. Сигуран сам да ћемо дати све од себе на тој утакмици, да се покажемо у најбољем светлу, да одиграмо бољи, чвршћи меч него што је то било пре неколико дана са Црвеном звездом. Надам се да ће резултат бити повољан", рекао је Вујасиновић.

Тренер ватерполиста Радничког из Крагујевца Урош Стевановић рекао је да је његов тим спреман за Лигу шампиона и да је у сваком мечу циљ побједа.

"Надам се да ће утакмица са Новим Београдом бити другачија од оне коју смо одиграли у домаћем шампионату. Верујем да можемо да поновимо добру игру из прве четвртине тог меча и у дужем временском периоду. Сигурно је да смо уигранији. Кроз два спаринга са Војводином и меч са Шапцем показали смо напредак и искорак у неким стварима које смо радили на тренингу и надам се да ћемо то показати и у базену", рекао је Стевановић.

Ватерполисти Црвене звезде сутра за ривала имају берлински Шпандау, а меч се игра у Београду у групи Б. Титулу шампиона Европе брани италијански Про Реко.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана