Побједа кошаркаша Србије против Финске

Срна
Побједа кошаркаша Србије против Финске

ЕСПО - Кошаркаши Србије побједили су вечерас Финску са 75:66, у ФИБА балону у Еспу, у 4. колу квалификација за Европско првенство 2022. године.

Најефикаснији у тиму Србије био је Данило Анђушић са 19 поена, Алекса Аврамовић додао је 17 , док је Драган Апић стао на 12, а у селекцији Финске истакао се Едон Махуни са 15 кошева.

За разлику од меча против Швајцарске, изабраници Игора Кокошова одиграли су много боље у одбрани, пошто су ривалу за првих 12 минута игре дозволили само девет поена.

Били су на вишем енергетском нивоу, а све то је резултовалао је да у првом полувремену имају двоцифрену предност.

Током треће четвртине Финска је припрјетила и смањила заостатак, али се Србија брзо вратила и држала плус 10, а са том предношћу отишло се у одлучујући период.

У последњем дијелу било је налета Финаца, прилазили су на минус пет, али су српски кошаркаши у последња два и по минута одиграли концентрисано и у одбрани и у нападу и кошевима Дангубића поново дошли до двоцифреног вишка.

У групи Е Грузија је прва са максималне четири победе, Србија је друга са скором 2-2, Швајцарска и Финска имају по тријумф и три пораза.

На Европско првенство ће се уз Грузију, која је један од домаћина, квалификовати још два тима из ове групе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана