Панатинаикос: Недовић може у Звезду за 300.000 евра

Танјуг
Foto: Твитер

АТИНА- Директор Панатинаикоса за комуникације Димитрис Контос изјавио је да српски кошаркаш Немања Недовић може да пређе у Црвену звезду само уз обештећење од 300.000 евра, преносе грчки медији.

Српски сајт "Моцарт спорт" пренио је раније данас незваничну информацију да је Недовић договорио сарадњу са Црвеном звездом.

Грчки сајт "totalbasket.gr " пренио је изјаву Контоса који је за "bwinsport" рекао под којим условима Недовић може да напусти клуб из Атине.

"Недовић је посебан случај. Панатинаикос се понашао веома коректно према Недовићу у тешким ситуацијама. Он је прошлог лета продужио уговор до 2023. године, али убацили смо неке клаузуле. Имали смо договор да ће се сарадња аутоматски продужити на још једну сезону уколико он одигра 28 од 34 утакмица у Евролиги. Међутим, он је на крају одиграо 26 од 32 утакмице у Евролиги због избацивања три руска клуба. Проценат је потпуно исти. Панатинаикос сматра да би са играчем требало да наставимо сарадњу. Међутим, менаџер играча Мишко Ражнатовић, тврди да нема основа за аутоматско продужење уговора са играчем, пошто Недовић није одиграо 28 утакмица", рекао је Контос.

Он тврди да Панатинаикос не жели да улази у судски спор са српским кошаркашем.

"Не желимо да наш кошаркаш буде незадовољан. Не желимо да му понудимо трогодишњи уговор вредан три милиона евра, колико му према нашим информацијама нуди Црвена звезда. Немања може да буде слободан играч за обештећење од 300.000 евра, јер није одиграо 28 утакмица", закључио је Контос.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана