Паклена конкуренција Ђоковићу на турниру у Аделајду

Г.С.
Паклена конкуренција Ђоковићу на турниру у Аделајду

Новак Ђоковић ће 2023. отворити у Аделејду, у вјероватно најјачој конкуренцији у историји када је серија 250 у питању.

Чак четири тенисера из првих 10 са АТП листе ће играти у овом аустралијском граду, али ту није крај опасним именима.

Осим Новака који би као пети на свијету требало да буде први носилац, из топ тена су пријављени Феликс Оже-Алијасим, Данил Медведев и Андреј Рубљов.

Када се ту додају и Холгер Руне и Јаник Синер, испада да ће и крем младих лавова такође бити у конкуренцији.

Осим Карлоса Алкараса сви остали најбољи млади тенисери ће бити у Аделејду. Ту посебно треба истаћи Ожеа и Рунеа који су актуелну сезону завршили у феноменалном стилу. И Канађанин и Норвежанин су бриљирали на посљедњим турнирима.

Оже је освојио три узастопне титуле, у Фиренци, Антверпену и Базелу да би годину засладио тријумфом на Дејвис купу. Руне је одиграо финала на своја четири посљедња турнира, а тријумф над Ђоковићем у Паризу је круна његове каријере.

 

 

Наравно, Медведев се никада не сме потцијењивати, поготово јер му оваква подлога веома лежи. Као двоструки узастопни губитник у финалима Аустралијан опена, сигурно је да ће све дати од себе да и наредног јануара у Мелбурн стигне у топ форми.

 

Када се томе додају и увијек незгодни Денис Шаповалов, убојити Карен Хачанов, искусни Роберто Баутиста, али и повратник Енди Мари, онда је јасно колико ће минских поља бити у Аделејду.

Прије пута у Аделејд, Ђоковић ће играти на Свјетској тениској лиги у Дубаију, гдје га очекују дуели да Александром Зверевим (20. децембар), Ником Кирјосом (21.) и Феликсом Ожеом-Алијасимом (23.). Од српских тенисера за Аделејд је пријављен и Миомир Кецмановић, преноси Спортклуб.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана