Озваничен први велики фудбалски "корона трансфер": Пјанић за Артура - "необична" трампа Јувентуса и Барселоне

ГС
Озваничен први велики фудбалски "корона трансфер": Пјанић за Артура - "необична" трампа Јувентуса и Барселоне

ТОРИНО/БАРСЕЛОНА - Први велики фудбалски "корона трансфер" озваничили су Јувентус и Барселона "трампом" Миралема Пјанића и Артура Мел и изазвали буру опречних коментара.

Главно питање је зашто се Каталонци одричу 23-годишњег Бразилца пред којим је тек каријера у замjену за 31-годишњег репрезентативца Босне и Херцеговине?

Званично, Јувентус за Артура даје 72 милиона евра, плус 10 милиона кроз бонусе, док Пјанићев трансфер износи 60+5 милиона евра.

Артур је потписао петогодишњи уговор са новим клубом, док је Пјанић уговорио сарадњу на једну годину мање.

Пјанић ће актуелну сезону, која ће се у Италији одужити због прекида изазваног пандемијом коронавируса, окончати у дресу Јувентуса, а онда и званично прећи у још једног великана европског фудбала. За званичну интернет страницу Ногометног/Фудбалског савеза БиХ изјавио је да једва чека да истрчи на травњак Kамп Ноуа.

“За мене се остварио сан. Сретан сам и поносан, не само због себе, него и због својих родитеља, али и цијеле Босне и Херцеговине. Никад не заборављам одакле сам кренуо. Барцелона је један од највећих клубова на свијету, а бити дио таквог клуба је и највећа степеница у фудбалу за сваког играча. Успјех не долази сам од себе, већ само уз велики рад, труд и вјеру да се у животу све може постићи. А, ово је и доказ. Сада ми остаје да одрадим посао са Јувентусом, сконцентрисан сам на то, а онда, једва чекам да изађем на Kамп Ноу“, рекао је Пјанић.

Пјанић је професионалну каријеру почео у Метзу, да би потом играо за Олyмпик Лион, Рому и сада Јувентус у који је стигао 2016.године. За “стару даму“ је одиграо 171 такмичарску утакмицу и постигао гола. Са Барселоном је потписао четверогодишњи уговор. У дресу репрезентације БиХ сјајни 30-годишњи везњак је уписао 92 наступа уз 15 погодака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана