Oтварању ОИ присуствоваће 15 свјетских лидера

Танјуг
Foto: Агенције

ТОКИО - Лидери 15 земаља из свијета и разних међународних организација биће на церемонији отварања Олимпијских игара у Токију, изјавио је данас портпарол јапанске владе, што је знатно мањи број у односу на исти догађај из 2016. у Рио де Жанеиру.

Високи званичник владе Кацунобу Като рекао је на конференцији за новинаре да ће такође и 70 високих званичника из свијета посјетити Јапан, док ће број ВИП особа које ће бити на церемонији у петак остати непознаница до посљедњег тренутка, пренијела је агенција Кјодо.

Председник Француске Емануел Макрон и премијер Монголије Лувсанмсраи Ојун-Ердене ће бити међу лидерима земаља који су најавили присуство у Токију, као и прва дама САД, Џил Бајден.

Високи званичник министарства спољних послова Јапана рекао је да је недавни пораст у броју обољелих натјерао многе лидере да откажу посјету Јапану.

Като је наговјестио, посјете лидера земаља ће дати прилику премијеру Јапана Јошихидеу Суги „да изгради личне односе" када је у питању дипломатија „у четири ока", која је обустављена пандемијом корона вируса.

Већина догађаја на Олимпијским играма, укључујући и церемонију отварања, биће без гледалаца, јер је Токио под рестриктивним мјерама због ковида-19.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана