Око 35 одсто тенисера и 40 одсто тенисерки неће моћи да учествује на АО

ГС
Foto: ГС

Строга ковид политика Аустралије, а посебно државе Викторије, гдје се налази Мелбурн, у којем се и одржава Аустралијан опен, могла би жестоко да оштети први Гренд слем сезоне у издању за 2022. годину.

Премијер Викторије, Данијел Ендруз, као и савезни министар за имиграцију Алекс Хок, потврдили су да ће на Аустралијан опену моћи да играју само тенисери који су вакцинисани са двије дозе вакцине против вируса корона.

Већ од раније је познато како се многи играчи буне због обавезне вакцинације, да су се у све укључили и АТП, али и ПТПА, организација Новака Ђоковића, у намјери да се за играче изборе за боља права.

Сличну ситуацију објавио је и аустралијски Хералд Сан, гдје је новинар Скот Гулан написао да је пред Аустралијан опеном права ноћна мора.

- Неће само тенисери недостајати, већ и тенисерке. Више од трећине професионалних тенисера и тенисерки није потпуно вакцинисано - наводи се у тексту аустралијског листа.

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић је у посљедњем интервјуу за Блиц истакао да не жели да открива да ли се вакцинисао, али и да ће сачекати коначну одлуку о ограничењима за вирус корона на Аустралијан опену, па да ће након тога одлучити и да ли ће учествовати на свом најуспјешнијем турниру у каријери, гдје је до сада освојио девет титула.

- Заузимам став који заузимам и увијек сам исто размишљао. Нећу да откријем свој статус да ли сам се вакцинисао или не. То је приватна ствар и по нашем закону ко год те пита, ти на неки начин можеш и да га теретиш за то што те је питао. То је неумјерено питање. Кажем вам спортски, не знам да ли ћу ићи. Наравно да желим да идем, Аустралија је мој најуспјешнији гренд слем, хоћу да учествујем, волим овај спорт, имам и даље мотивацију, али сам рекао за шта имам мотивацију. То је читава генеза - објаснио је недавно Ђоковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана