Одушевљени британски новинар: Новак игра најбољи тенис свих времена

Агенције
Одушевљени британски новинар: Новак игра најбољи тенис свих времена

Најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић остварио је јубиларну, 70. побједу на Вимблдону.

Новак је до тог сјајног броја дошао побједом у четвртфиналу над Давидом Гофаном од 6:4, 6:0, 6:2 послије 117 минута игре.

Тако је српски тенисер постао тек четврти играч у историји турнира у Опен ери са 70. или више побједа, продруживши се Роџеру Федереру, Џимију Конорсу и Борису Бекеру.

Новак се пласиртао у своје девето полуфинале овдје у Лондону, а циљ му је да освоји пету титулу и по томе се изједначи са Бјерном Боргом.

Такођем са девет полуфинала Вимблдона Новак се на трећем месту вечне листе по бројку пласмана у полуфинале изједначио са Борисом Бекером, Артуром Гором и Хербертом Лофордом.

Није ни чудо што су многи били усхићени његовом игром, тако да је и британски ТВ коментатор Ендрју Касл, бивши тенисер, имао само ријечи хвале. И то не било какве.

Питање је, ко игра најбољи тенис свих времена? Не ко је најбољи играч свих времена. Мислим да је Новак подигао тај ниво игре посљедњих година. И то на ниво који никад раније нисам видео. И то још кажем ја који обожавам Рафу и Роџера! И Мареја, и Вавринку и још многе друге”, изјавио је Касл у разговору са колегиницом са ББЦ-а Сју Баркер.

Подсјетио је још једном на јануар и побједу над Надалом у Мелбурну.

Новаково издање у финалу Аустралијан Опена био је највиши стандард тениса икад виђен, у то сам апсолутно сигуран”, закључио је Касл.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана